r
Nosalty Logó

Baconbe tekert pulykamell borban

Tomatotree
Baconbe tekert pulykamell borban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

826
Kalória
52.3g
Fehérje
58.4g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
481.1g
Víz
171.3g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 4942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    481.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    3314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    3388 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3309 micro
Összesen 4942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél cm vastag húst óvatosan kiklopfoljuk. Megsózzuk, behintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és a megtisztított fokhagymagerezdeket összepréselve elkenjük a hús felületén, majd félretesszük.
  2. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megdinsztelünk egy hagymát, rádobjuk a gombát, befűszerezzük, majd addig sütjük, amíg a levét el nem párologtatjuk. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével meg egy csomó apróra vágott petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A füstölt sajtot kockára vágva a gombatöltelék közé keverjük.
  3. A befűszerezett pulykán elterítünk 4-5 baconszeletet, erre egyenletesen elosztjuk a gombás tölteléket. Majd egy hosszú és lehetőleg széles pengéjű késsel alányúlunk, és mint a bejglit, feltekerjük.
  4. Befedjük bacon szeletekkel, amiket hústűkkel rögzítünk a húsra. Elhelyezzük egy méretes tepsiben. A lilahagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, az almát és a birsalmát megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, majd mindezt az aszalt szilvával együtt a hús köré szórjuk.
  5. Aláöntünk egy fél liter bort, fóliával befedjük, és kb. 2 órán át sütjük. Félóránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk. Akkor van készen, ha a bor elpárolgott, a gyümölcsök összesültek, és a bacon a fólia alatt is megpirul. Csak a legvégén sütjük pár percig fólia nélkül. A gyümölcsök mellett burgonyapürével kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Különlegesen finom karácsonyi fogás. Nem egyszerű, de nem is ördöngösség! A végeredmény pedig kárpótol. :)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...