r
Nosalty Logó

Baconbe tekert pulykamell borban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Baconbe tekert pulykamell borban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 826 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 4942 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 826 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    3314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    3388 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3309 micro
Összesen 4942 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél cm vastag húst óvatosan kiklopfoljuk. Megsózzuk, behintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és a megtisztított fokhagymagerezdeket összepréselve elkenjük a hús felületén, majd félretesszük.
  2. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megdinsztelünk egy hagymát, rádobjuk a gombát, befűszerezzük, majd addig sütjük, amíg a levét el nem párologtatjuk. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével meg egy csomó apróra vágott petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A füstölt sajtot kockára vágva a gombatöltelék közé keverjük.
  3. A befűszerezett pulykán elterítünk 4-5 baconszeletet, erre egyenletesen elosztjuk a gombás tölteléket. Majd egy hosszú és lehetőleg széles pengéjű késsel alányúlunk, és mint a bejglit, feltekerjük.
  4. Befedjük bacon szeletekkel, amiket hústűkkel rögzítünk a húsra. Elhelyezzük egy méretes tepsiben. A lilahagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, az almát és a birsalmát megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, majd mindezt az aszalt szilvával együtt a hús köré szórjuk.
  5. Aláöntünk egy fél liter bort, fóliával befedjük, és kb. 2 órán át sütjük. Félóránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk. Akkor van készen, ha a bor elpárolgott, a gyümölcsök összesültek, és a bacon a fólia alatt is megpirul. Csak a legvégén sütjük pár percig fólia nélkül. A gyümölcsök mellett burgonyapürével kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 112
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 84494
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baconbe tekert pulykamell borban
Tomatotree 261 recept

Különlegesen finom karácsonyi fogás. Nem egyszerű, de nem is ördöngösség! A végeredmény pedig kárpótol. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Gigi! Csodás, mentettem, köszönöm. :) Remélem, kellemesen telt a karácsonyi ünnep,- kívánok Neked és kedves családodnak békés, boldog, szeretetteljes új esztend?t! Éva-Anyóca

Tomatotree

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm a keves soraidat, és bocsi, hogy csak most, de néha nagyon s?r? az élet és bedarál..... Hasonló jókat kívánok én is Neked és családodnak is, jó egészséget, békességet, örömöket és mindenfél földi jókat! Gigi

Éva-Anyóca

Kedves Gigi! Igen, tudom, az Élet néha ( sokszor-mostanság), túl s?r?vé válik, és az embernek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy át tudjon mindent gondolni,- kikapcsolódás? , néha már az elodázások elodázásába kerül át,.... :( Köszönöm, hogy írtál, köszönöm kedves szavaidat. :) Remélem, csak az a 2-3 kívánalom teljesül, amiket a leges legfontosabbnak gondolunk, ha több, akkor annak csak örülünk majd. :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree! Az lenne a kérdésem, hogy száraz fehérbort használsz ? És ha igen milyen fajtát? Köszönöm, zsuluka

Tomatotree

Kedves Zsuluka! Száraz bort használok. Nekünk mindig van házi borunk, ha boltban veszed, azért egy középkategóriást válassz, ami látott sz?l?t is, ne a legolcsóbbat! Ennél többet nem értek a borhoz, sajnos. :) Üdv. T.

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a válaszodat! Én most tanulnom a borokat úgyhogy, ha majd kitapasztaltam melyik fajtával a legjobb megírom :)

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree (vagy más hozzáért?)! A kész tölteléket le lehet fagyasztani? A 27-i karácsonyi nagycsaládi összejövetelre szeretném elkészíteni, és félek, hogy a keddi gomba nem bírná ki vasárnapig... Meg hát amúgy is jól jönne, ha egy-két lépéssel el?re elkészülhetnék. Vagy simán h?t?ben a hagymás gomba ellenne pár napot? (Utána a süt?ben még úgyis sül két órát.) Jajj, úgy izgulok az ilyen ünnepi fogásoknál - ugyanakkor ez a kedvencem is, a kihívás, hogy újat, szépet, finomat alkossak a karácsonyi ebédekre... Köszönöm a segítséget!

Tomatotree

Kedves pik-pak! A hagymás gomba ömagába biztosan fagyasztható, de a tojás gumiszer?vé válik kiolvasztva. Úgyhogy én elkészíteném a hagymán a gombát és úgy fagyasztanám le, amikor pedig szükség van rá, gyorsan felmelegítenem és akkor adnám hozzá a tojást és a zsemlét. Valamennyi id? ezen is megspórolható. A gomba veszélyes üzem, nem tárolnám elkeszítve napokig a sima h?t?ben. Jó étvágyat és jó ünneplést kívánok!

Törölt felhasználó

Finom lett, bizos nem utoljára készítettem. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree! A hétvégén tervezem megcsinálni a receptedet. A süt?vel mindig hadilábon állok. Valóban 220 fokon és légkeveréssel süssem 2 órán át? Nem fog megégni? Sajnálom, hogy ilyen alap kérdést teszek fel, de nem szeretném elrontani ezt a csodás receptet. Köszönettel, Bíborka

Tomatotree

Kedves Bíborka! Ha lefeded fóliával, miért égne meg? Van alatta bor, abban párolódik. Azért ez egy vastag cucc ám, kell neki az id? is, meg a magas h?fok is, hogy mindene átsüljön. De ha kicsit tartasz a 220-tól, akkor kezdd el 200 fokon, úgyis rá kell nézni félóránként, legfeljebb kés?bb csavarod fel, vagy tovább sütöd kicsivel. Ha meg kezded 220-szal, azt is lejjebb lehet venni. A süt?k sem egyformák! :) És ez nem hadiláb, amin állsz! :) Remélem, ízleni fog!

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.