Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta 5. - sütőben sütve

Töltött káposzta 5. - sütőben sütve
Töltött káposzta 5. - sütőben sütve
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött káposzta egyik változata, sütőben sütve. Apósom receptje alapján készült.





 

hozzávalók / 6 adag

A húsgombóchoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, fűszerezzük.
  3. Fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Közben a fej káposztát a torzsánál bevágjuk, és forrásba lévő sós vízbe tesszük.
  5. A leveleit szépen egyenként levesszük róla és félretesszük kihűlni.
  6. Egy kevés olajon megpirítjuk a száraz rizst, majd felöntjük 4,5 dl vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.
  7. Ha külön megpuhult a hús is és a rizs is, összekeverjük.
  8. A keveréket a káposztalevelekbe töltjük, és vékonyan kizsírozott tepsibe sorba rakjuk.
  9. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  10. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálaláskor a káposztára tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelkáposzta töltve sütőben sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vezsu
vezsu / vezsu Fri, 2010-11-26 11:43

Anyukám gyakran csinál mennyei töltött káposztát. És nem kevesett. Viszont, hogy ne egyuk egész héten ugyan azt..::)))...egy részét bele szokta rakni egy tepsibe, alufólia a tetejére és megy a méhútóbe ínységes idókre. Amikor váratlan vendég érkezik, vagy csak nem volt ideje fózni, önt a tetejére tejfölt és be teszi a sutöbe. A töltelékje ugyan az mint a Tied, meg amikor csak fózzuk, és mégis teljesen más az íze. Isteni!.....ajánlom mindenkinek...puszi, zsuzsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-09 18:57

Én meg eddig még csak olyat láttam. :) Mert én a töltelékbe teszek tojást is, és a környezetemben is mindenki így csinálja. Csak ezért kérdeztem meg. És ezért is, meg a sütőben sütés miatt is tartottam érdekesnek. És tényleg ki fogom próbálni. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-09 13:21

Kedves Bogi!
Ez nagyon finomnak tűnik, ki fogom próbálni. A töltelékbe tényleg nem kell tojás?
Üdv: Fahéj-Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-11-09 21:12

Kedves Fahéj!Tényleg finom is,így jobban benne maradnak az ízek mint főzve.Egyébként tényleg nem kell bele tojás és a hagyományos töltött káposztába sem teszek.De úgy látszik van aki igen,mert olvastam olyan receptet itt is amiben volt tojás.Na ezt is megtudtuk.Szuper!Legyen szép napod!Üdv:Bogi

1120
sertésdagadó 1 kg
rizs 25 dkg
kelkáposzta 1 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
disznózsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
majonéz 3 ek
mustár 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 10 csepp