r
Nosalty Logó

Babos tonhalsalátával töltött sült paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Babos tonhalsalátával töltött sült paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5415 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    634 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    10830 micro
  • β-crypt
    1866 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 190°C-ra melegítjük.
  2. A paprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd vágott felükkel lefelé, sütőlapra helyezzük. 15-20 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat (a vágott felük felülre kerül).
  3. Közben összeállítjuk a salátát: a tonhalról leöntjük a levét, villával apró darabokra szedjük, összekeverjük a lecsepegtetett babbal, a felkockázott szárzellerrel. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olívaolajat, végül a finomra aprított snidlinget vagy újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
  4. A salátával megtöltjük a sült paprikákat, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2725
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Ajánló

Egy kis finom bor, lágy sajt, esetleg olajbogyó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos tonhalsalátával töltött sült paprika
Csutak Enikő 82 recept

Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy nem feltétlenül kell sok pénzt költenünk ahhoz, hogy extra ínyencségek kerüljenek az asztalra. Ezzel a könnyen elkészíthető fogással, mindenképpen sikert lehet aratni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek