Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplival töltött sült paprika

Krumplival töltött sült paprika
Krumplival töltött sült paprika
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi egytálételként ettünk, de ha valaki húsos fogásra vágyik, köretként is megfelel, de így is laktató.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén besózzuk.
  2. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
  3. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.  Sózzuk, borsozzuk, a liszttel, a tojással, a hagymával és a szalonnával összedolgozzuk, majd a paprikák belsejébe töltjük.
  4. A töltött paprikákat magas falú serpenyőbe rakjuk, és rájuk öntünk 2,5 dl vizet, kevés olajat.
  5. Lefedve közepes lángon kb. 30 percig pároljuk, közben párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon.
  6. A végén levesszük róla a födőt, és addig pirítjuk, míg a víz elpárolog róla.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült paprika krumplival töltve, burgonyás töltött paprika, burgonyával töltött zöldség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

812
paprika 4 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
császárszalonna 15 dkg
burgonya 1 kg
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
víz 2.5 dl