r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel

Fahéj
Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

2220
Kalória
80.2g
Fehérje
93.9g
Szénhidrát
173.5g
Zsír
367.5g
Víz
344.3g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321 g

Zsír

  • Összesen
    694.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    315 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    4168 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    196 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    1530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    1567 micro
  • β-karotin
    7596 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3699 micro
Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A töltött csirkemellhez

  1. A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot meg a petrezselyemzöldet, végül a kis kockákra vágott paprikát, és jól összepirítjuk.
  4. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, esetleg hústűvel megtűzzük.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, s végül a durvára vágott dióba forgatjuk őket. Jó, ha a dióba teszünk egy kevés zsemlemorzsát, így jobban fedi a húst.
  6. Forró olajban pirosra sütjük.
  7. A körethez a rizst váltott vízben megmossuk, majd sós vízben, amibe egy kevés borsot is teszünk, megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  8. Egy serpenyőben 1 ek forró olajba a felvert tojást beleöntjük, egy darabban (palacsintaszerűen) mindkét oldalát megsütjük. Tálra tesszük, és laskára vágjuk.
  9. Az apróra vágott gombát és répát szintén a serpenyőben, leheletnyi olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  10. A rizst összekeverjük a gombával és a tojással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ebben az ételben az íze mellett azt is nagyon szeretem, hogy olyan szép színes. Egy kissé macerás ugyan az elkészítése, de egy-egy ünnepi alkalomra igazán megéri a vesződséget. Jó látni, ahogyan először tetszik, aztán pedig ízlik mindenkinek.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek