Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel

Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel
Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az ételben az íze mellett azt is nagyon szeretem, hogy olyan szép színes. Egy kissé macerás ugyan az elkészítése, de egy-egy ünnepi alkalomra igazán megéri a vesződséget. Jó látni, ahogyan először tetszik, aztán pedig ízlik mindenkinek.
 

hozzávalók / 4 adag

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

ajánlat

A diópanírt darálni is lehet hozzá. Egyébként hagyományos, zsemlemorzsás panírozással is nagyon finom. Akkor egy kicsit kevésbé laktató.
Az eredeti receptben 8 szelet karaj kell hozzá, ki lehet próbálni, biztos úgy is finom, de én mindig csirkéből vagy pulykából készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot meg a petrezselyemzöldet, végül a kis kockákra vágott paprikát, és jól összepirítjuk.
  4. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, esetleg hústűvel megtűzzük.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, s végül a durvára vágott dióba forgatjuk őket. Jó, ha a dióba teszünk egy kevés zsemlemorzsát, így jobban fedi a húst.
  6. Forró olajban pirosra sütjük.
  7. A körethez a rizst váltott vízben megmossuk, majd sós vízben, amibe egy kevés borsot is teszünk, megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  8. Egy serpenyőben 1 ek forró olajba a felvert tojást beleöntjük, egy darabban (palacsintaszerűen) mindkét oldalát megsütjük. Tálra tesszük, és laskára vágjuk.
  9. Az apróra vágott gombát és répát szintén a serpenyőben, leheletnyi olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  10. A rizst összekeverjük a gombával és a tojással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 676
elküldve: 25
receptkönyvben: 907
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dióbundás töltött csirkemell, gombás töltött hús dióbundában, gombával töltött csirkemell diós panírban, diós rántott csirke rizibizivel

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zuzuhirek
Zuzuka / zuzuhirek Wed, 2014-01-08 11:37

Már többször elkészítettem, mindig sikert arat, a gyerekek is imádják, még hidegen is. A tölteléket aszerint szoktam variálni, hogy mi van a hűtőben, mert én nem szeretem a gombát. Köszönöm, hogy megosztottad a receptet.

Kuyoshi
Kuyoshi / Kuyoshi Mon, 2012-12-10 18:21

Tegnap elkészítettem. Valami isteni lett. Én annyit változtattam, hogy a töltelékbe a legvégén raktam cheddar sajtot, amitől pikáns lett.
Köszönöm a receptet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-12-10 19:17

Biztos nagyon finom volt úgy is. :) Örülök, hogy bevált!
Üdv: Fahéj

Bencsike01
Bencsike01 Wed, 2011-01-05 21:16

Elkészítettem anyum 50. szülinapjára! Sikeres volt! Köszönöm:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-01-06 08:06

Nagyon örülök! És sok boldogságot kívánok anyukádnak a szép kerek évforduló alkalmából! :)

HNikikee
HNikikee / HNikikee Thu, 2010-12-02 15:55

Kedves Fahéj!Ez annyira gyönyörű.Ki is kell próbálnom mielőbb!Köszi a receptet.Niki

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2010-12-02 21:05

Szívesen, kedves Niki!
Tényleg nagyon finom, még ha csak sima panírral készíted, akkor is. Ha kipróbáltad, majd számolj be. Kíváncsian várom: Fahéj

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-09-15 19:13

Minden ami finom bűnre csábít! Azért vagyunk gyarló földi emberek, hogy néha bűnbe eshessünk!
Pláne ha még ilyen csábítások vannak kirakva a NoSaltyra! Köszi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-09-15 17:45

Azt hiszem, jelen esetben, ettől sokunk hajlandó lesz eltekinteni... :-)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-09-15 17:40

Köszi mindenkinek! Az engem boldogít, ha Nektek tetszik. :)
Ízre is tökéletes, még sima diómentes bundában is, és krumplipürével is nagyon finom. Szóval tényleg érdemes kipróbálni. Arra viszont fel kell készüljetek, hogy kalóriabomba!

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-09-15 11:38

Kedves Fahéj, ez igazán szépséges, szemet gyönyörködtető recept. Mentve a receptkönyvembe és természetesen ki fogom próbálni.
Köszönöm: Bokros Erika

2209
csirkemell filé 4 db
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 3 szál
petrezselyem 1 csokor
kápia paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
dió 30 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 5 dl
rizs 1 bögre
sárgarépa 5 dkg
csiperkegomba 4 közepes db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek