adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A töltött csirkemellhez
-
4 db csirkemellfilé
-
25 dkg csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz
-
15 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
A hús sütéséhez
-
5 dl napraforgó olaj
A körethez
-
1 bögre rizs
-
5 dkg sárgarépa
-
4 közepes db csiperkegomba
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
2220
Kalória
80.2g
Fehérje
93.9g
Szénhidrát
173.5g
Zsír
367.5g
Víz
344.3g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
38g finomliszt137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g dió491 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
A hús sütéséhez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A körethez
Összesen
2220
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
150g finomliszt546 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
A hús sütéséhez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A körethez
-
200g rizs716 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
128g csiperkegomba27 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
8878
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
30.4g csirkemellfilé36 kcal
-
8.4g csiperkegomba2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
4.1g kápia paprika1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
10.1g dió66 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A hús sütéséhez
-
14.4g napraforgó olaj127 kcal
A körethez
-
6.8g rizs24 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
4.3g csiperkegomba1 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
299
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 173.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1828.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 367.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 392 micro
-
β-karotin 1899 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
2220
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 321 g
Zsír
-
Összesen 694.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 249 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 315 g
-
Koleszterin 1377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7313.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 942 mg
-
Foszfor 4168 mg
-
Nátrium 998 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrát
-
Összesen 375.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 1470 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1140 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 196 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 784 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 118 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1222 micro
-
Kolin: 1530 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 1567 micro
-
β-karotin 7596 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3699 micro
Összesen
8878
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
299
kcal
Elkészítés
A töltött csirkemellhez
- A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
- Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot meg a petrezselyemzöldet, végül a kis kockákra vágott paprikát, és jól összepirítjuk.
- A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, esetleg hústűvel megtűzzük.
- Lisztbe, felvert tojásba, s végül a durvára vágott dióba forgatjuk őket. Jó, ha a dióba teszünk egy kevés zsemlemorzsát, így jobban fedi a húst.
- Forró olajban pirosra sütjük.
- A körethez a rizst váltott vízben megmossuk, majd sós vízben, amibe egy kevés borsot is teszünk, megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben 1 ek forró olajba a felvert tojást beleöntjük, egy darabban (palacsintaszerűen) mindkét oldalát megsütjük. Tálra tesszük, és laskára vágjuk.
- Az apróra vágott gombát és répát szintén a serpenyőben, leheletnyi olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
- A rizst összekeverjük a gombával és a tojással.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
Ebben az ételben az íze mellett azt is nagyon szeretem, hogy olyan szép színes. Egy kissé macerás ugyan az elkészítése, de egy-egy ünnepi alkalomra igazán megéri a vesződséget. Jó látni, ahogyan először tetszik, aztán pedig ízlik mindenkinek.