r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Töltött csirkemell dióbundában, gombás-tojásos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 2220 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321 g

Zsír

  • Összesen
    694.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    315 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    4168 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    196 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    1530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    1567 micro
  • β-karotin
    7596 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3699 micro
Összesen 8878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Elkészítés

A töltött csirkemellhez

  1. A csirkemellekből darabonként két szeletet alakítunk ki, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, aztán a zúzott fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot meg a petrezselyemzöldet, végül a kis kockákra vágott paprikát, és jól összepirítjuk.
  4. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, esetleg hústűvel megtűzzük.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, s végül a durvára vágott dióba forgatjuk őket. Jó, ha a dióba teszünk egy kevés zsemlemorzsát, így jobban fedi a húst.
  6. Forró olajban pirosra sütjük.
  7. A körethez a rizst váltott vízben megmossuk, majd sós vízben, amibe egy kevés borsot is teszünk, megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  8. Egy serpenyőben 1 ek forró olajba a felvert tojást beleöntjük, egy darabban (palacsintaszerűen) mindkét oldalát megsütjük. Tálra tesszük, és laskára vágjuk.
  9. Az apróra vágott gombát és répát szintén a serpenyőben, leheletnyi olajon, fedő alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  10. A rizst összekeverjük a gombával és a tojással.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 463
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 25821
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Ajánló

A diópanírt darálni is lehet hozzá. Egyébként hagyományos, zsemlemorzsás panírozással is nagyon finom. Akkor egy kicsit kevésbé laktató. Az eredeti receptben 8 szelet karaj kell hozzá, ki lehet próbálni, biztos úgy is finom, de én mindig csirkéből vagy pulykából készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben az ételben az íze mellett azt is nagyon szeretem, hogy olyan szép színes. Egy kissé macerás ugyan az elkészítése, de egy-egy ünnepi alkalomra igazán megéri a vesződséget. Jó látni, ahogyan először tetszik, aztán pedig ízlik mindenkinek.  

Hozzávalók

A töltött csirkemellhez

A panírozáshoz

A hús sütéséhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...