Nosalty Logó

Töltött borjúszegy

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Töltött borjúszegy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 781 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3124 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 781 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    3127 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    2183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 3124 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást főni tesszük, a húst előkészítjük, kialakítjuk az üreget, ahová tölteni fogjuk, befűszerezzük, és hidegre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A hagymát kevés olajon kissé megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. A tejben áztatott kenyeret kinyomkodjuk, a felvert, nyers tojásokkal elvegyítjük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és szalonnát, sót, borsot, petrezselymet és legvégül a kockára vágott főtt tojásokat. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze.
  3. Az előkészített húst megtöltjük ezzel a masszával, majd betűzzük vagy varrjuk (én varrni szoktam). A tetejét megkenjük olajjal, megszórjuk paprikával.
  4. Előmelegített sütőben tűzálló tálban olaj és víz hozzáadásával (kb 1 dl) lefedve kb 60 percig sütjük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk, és időnként a húst meglocsoljuk a szafttal. Amikor a hús megsült, a fedőt levesszük, újra meglocsoljuk, és 10 percig még hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5967
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik a bárányhúst. A húsvéti töltött bárány helyett is megfelel. Krumplisalátával szoktam tálalni. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Piroska!! Fantasztikus, guszta, látványos, mesés finomság lehet, nagyon köszi a receptet, jaj de ennék bel?le. :D Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Éva. Valóban finom és könnyen elkészíthet?. Kívánok áldott Húsvétot és sok finomságot. Piroska

shadow

Jól hangzik! Holnap rápróbálok, ha kapok a piacon borjúszegyet... vagy jobb híjján marad a dagadó... Talán még egy kevés vargányával megbolondítom :D

Csiki Piroska

Nyugodtan tehetsz bele gombát, attól még finomabb lesz, néha szoktam én is úgy készíteni. Jó étvágyat hozzá. Piroska

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.