Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött borjúszegy

Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy
125 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik a bárányhúst. A húsvéti töltött bárány helyett is megfelel. Krumplisalátával szoktam tálalni. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást főni tesszük, a húst előkészítjük, kialakítjuk az üreget, ahová tölteni fogjuk, befűszerezzük, és hidegre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A hagymát kevés olajon kissé megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. A tejben áztatott kenyeret kinyomkodjuk, a felvert, nyers tojásokkal elvegyítjük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és szalonnát, sót, borsot, petrezselymet és legvégül a kockára vágott főtt tojásokat. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze.
  3. Az előkészített húst megtöltjük ezzel a masszával, majd betűzzük vagy varrjuk (én varrni szoktam). A tetejét megkenjük olajjal, megszórjuk paprikával.
  4. Előmelegített sütőben tűzálló tálban olaj és víz hozzáadásával (kb 1 dl) lefedve kb 60 percig sütjük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk, és időnként a húst meglocsoljuk a szafttal. Amikor a hús megsült, a fedőt levesszük, újra meglocsoljuk, és 10 percig még hagyjuk, hogy szépen megpiruljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 921
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött borjúhús, húsvéti töltött borjú, töltött hús húvétra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

systemd
shadow / systemd Sat, 2013-10-05 00:28

Jól hangzik!

Holnap rápróbálok, ha kapok a piacon borjúszegyet... vagy jobb híjján marad a dagadó... Talán még egy kevés vargányával megbolondítom :D

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-10-05 07:08

Nyugodtan tehetsz bele gombát, attól még finomabb lesz, néha szoktam én is úgy készíteni. Jó étvágyat hozzá. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-29 23:52

Piroska!!

Fantasztikus, guszta, látványos, mesés finomság lehet, nagyon köszi a receptet, jaj de ennék belőle. :D
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-30 08:03

Köszönöm szépen Éva. Valóban finom és könnyen elkészíthető. Kívánok áldott Húsvétot és sok finomságot. Piroska

781
borjúhús 1 kg
főtt tojás 4 db
tojás 4 db
kenyér 1 szelet
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl