Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecombok Konyhatündérkétől

Töltött csirkecombok Konyhatündérkétől
Töltött csirkecombok Konyhatündérkétől
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebédre, vendégváró főételként kiváló. A kétszínű paprika feldobja a tölteléket, mutatóssá teszi, mindamellett nagyon finom is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és megtisztítjuk.
  2. A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
  4. Mikor levettük a tűzről, pirospaprikát is szórunk rá.
  5. A kenyeret kinyomkodjuk, és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is. Valamint apró kockára vágjuk a paprikákat, és azt is jól hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is, és jól összedolgozzuk a tölteléket.
  6. A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük, és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel.
  7. Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk, és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk, míg készre nem sül. Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt, és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaljuk
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 83 276
elküldve: 7
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb töltve, sörben sült csirke, töltött csirke sörben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viv
Viv Thu, 2014-08-28 18:10

Ma megcsináltam. :) Első kóstolásra egész jónak tűnt, bár a sült husijaimmal nem vagyok kibékülve még mindig. :)

1056
csirkecomb 6 db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kenyér 4 szelet
tojás 3 db
ételízesítő 2 ek
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 ek
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tv paprika 2 közepes db
sör 4 dl
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 dl