r
Nosalty Logó

Töltött csirke tej- és lisztmentesen

AnnaML
Töltött csirke tej- és lisztmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

800
Kalória
52.7g
Fehérje
37.8g
Szénhidrát
45.9g
Zsír
323.8g
Víz
182.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    421.5 g

Zsír

  • Összesen
    367 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11253 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    5714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2590.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 6406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkét, megtisztítjuk a tollaktól, egészben, anélkül, hogy megvágnánk, kivesszük a mellcsontot, a hátcsontot, és ha sikerül, a combok felső csontjait is. A csirkének a mellkasa és hús közé tesszük az ujjainkat, és ott csúsztatva levesszük az egész húsát.
  2. A csontot a késsel rásegítve elválasztjuk a hústól, ahol szükséges, a csontról levágjuk. Ugyanígy járunk el a hátcsontnál is, ha szükséges, kettétörjük a csontot, úgy könnyeben leválasztható a hús.
  3. A kolbászt meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és beletesszük egy nagyobb méretű tálba, hozzáadjuk a többi húst, a tojásokat, a fűszereket, a kukoricalisztet, és jól összedolgozzuk. Belenyomkodjuk a csirkébe gombócokat formálva, így könnyebben megy a töltés, összevarrjuk a bőrét, és tepsibe rakjuk. Megkenjük olajjal.
  4. Feldaraboljuk a burgonyát kockákra, és a csirke köré tesszük. Megszórjuk a megmaradt olajjal, a fehér borral meglocsoljuk és alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 230 fokon másfél óráig sütjük. Hogy piros legyen, levesszük az alufóliát, és még 10 percig sütjük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24

A férjem szülinapjára kerestem az interneten egy sült csirkés receptet, rátaláltam erre. Természetesen muszáj volt változtatnom a recepten a mi szájunk íze szerint, mert tej- és lisztmentesen kellett elkészítenem, ráadásul teljesen ki is csontoztam.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek