Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke tej- és lisztmentesen

Töltött csirke tej- és lisztmentesen
Töltött csirke tej- és lisztmentesen
210 perc / előkészület: 60 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szülinapjára kerestem az interneten egy sült csirkés receptet, rátaláltam erre. Természetesen muszáj volt változtatnom a recepten a mi szájunk íze szerint, mert tej- és lisztmentesen kellett elkészítenem, ráadásul teljesen ki is csontoztam.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sajtot és zsemlemorzsát is tehetünk bele, ha nem fontos, hogy tej- és lisztmentes legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a csirkét, megtisztítjuk a tollaktól, egészben, anélkül, hogy megvágnánk, kivesszük a mellcsontot, a hátcsontot, és ha sikerül, a combok felső csontjait is. A csirkének a mellkasa és hús közé tesszük az ujjainkat, és ott csúsztatva levesszük az egész húsát.
  2. A csontot a késsel rásegítve elválasztjuk a hústól, ahol szükséges, a csontról levágjuk. Ugyanígy járunk el a hátcsontnál is, ha szükséges, kettétörjük a csontot, úgy könnyeben leválasztható a hús.
  3. A kolbászt meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és beletesszük egy nagyobb méretű tálba, hozzáadjuk a többi húst, a tojásokat, a fűszereket, a kukoricalisztet, és jól összedolgozzuk. Belenyomkodjuk a csirkébe gombócokat formálva, így könnyebben megy a töltés, összevarrjuk a bőrét, és tepsibe rakjuk. Megkenjük olajjal.
  4. Feldaraboljuk a burgonyát kockákra, és a csirke köré tesszük. Megszórjuk a megmaradt olajjal, a fehér borral meglocsoljuk és alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 230 fokon másfél óráig sütjük. Hogy piros legyen, levesszük az alufóliát, és még 10 percig sütjük
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnaML

Mióta szakács: 2014.04.01.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött csirke tejérzékenyeknek, töltött csirke lisztérzékenyeknek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

805
csirke 1 db
kolbász 200 g
darált marhahús 300 g
vaddisznóhús 200 g
bacon 150 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
fehérbor 2 dl
kukoricaliszt 3 evőkanál
burgonya 2 kg
fekete bors 0 ízlés szerint