Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csontolt töltött csirkecomb

Csontolt töltött csirkecomb
Csontolt töltött csirkecomb
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, ebédre bármilyen körettel fogyasztható. Mindig többet készítek, mert hidegen vacsorára is szívesen fogyasztja a család, burgonyasalátával.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat az alsó részen éles késsel felhasítjuk, kivesszük a csontot. Az olajjal elvegyítjük a fűszereket, a zúzott fokhagymával együtt, a húst ezzel bedörzsöljük. Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojást keményre főzzük, a májat 4 darabra vágjuk, rudacskákra szeleteljük a sajtot, a sonkát is feldaraboljuk, a tojást negyedeljük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
  3. Elővesszük a combokat, azon a részen ahol a csontot kivettük egy 2-3 cm-es rést vágunk, ezen keresztül begyömöszöljük a tölteléket a bőr alá. Ha szükséges, pálcikával betűzzük, ha felnyílt a bőr. Rálocsoljuk a maradék olajat, tűzálló tálban lefedve a sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha a szaft elpárolgott, kevés húslevessel elvegyítjük az olajat, ezzel meglocsoljuk a húst, és még 10-15 percig fedő nélkül, mérsékelt lángon pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 28 926
elküldve: 11
receptkönyvben: 706
elkészítve: 13/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
224 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas-sajtos töltelékkel töltött csirkecomb, töltött csirkecomb

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-05-26 18:12

Kedvenc csirkés bácsim egy mosoly fizetségért szívesen kicsontozta a combokat így nagyban megkönnyítve a dolgomat.Viszont a hűtőből elpárolgott a sonka.Ez sem tántorított el az elhatározásomtól.A vasárnapi ebéd főfogásaként ez került ma az asztalra.Mindenki meg volt elégedve az eredménnyel.Degeszre ettük magunkat.Köszi a kitűnő receptet!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-05-27 06:04

Mindig örülök, ha valakinél bevált a receptem. Nagyon köszönöm, hogy visszajeleztél. Üdvözlettel. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-17 13:02

Kedves csikipi!
Most találtam erre a receptre, de tudod: jobb későn mint soha. Elmentettem, köszönöm, szeretném elkészíteni, nagggyon guszta, köszönöm!!!!!!!!!:-O
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-10-17 13:32

Kedves Éva!
Nem is lehet mindig napirenden lenni a receptekkel, olyan gyorsan váltakoznak. Én pedig hiányoltalak, nem töltöttél fel mostanában receptet. Üdvözlettel:Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-17 20:11

Kedves csikipi!

Aranyos vagy, hogy hiányolsz, köszönöm.:-O

Tényleg sok a reci fenn mostanság, és én elvesztem...:-)
De ahogy látom, sok az új szakács is.:-)

Sok lett a tennivaló a kertben, a gyerekek körül,- és ahogy a suli elkezdődött, csak dől a sok információáradat, a sok fizesd ezt ,intézd el azt,...a fejem már nem tudja befogadni a sok dolgot, mindkét gyerek végzős, azt hiszem már írtam, és sok: az intéznivaló, fizetnivaló, mindkettő felvételizik, ráadásul a nagy érettségire készül, és felvételire, a kicsi a nyolcadikból ballag és gimibe felvételizik, szóval most koordinálni kell...:-és ez nehéz..nem is hittem volna.:-o

Recik azok vannak, 16 számszerűleg, de nincs időm, hogy ideülhessek és feltegyem.
Amikor meg van, csak szétnézek, van-e új és jó reci, leveleket kapok-e, és ilyesmi, feltenni, már energiám sincs, és időm se, mert jönnek mindketten a gépre, tanulni, lecke miatt, vagy ezen írják meg, és én kiszorulok,..- .majd a nyári, ill. nyár végi főzéseim, felkerülnek decemberben, ha így haladok, nem baj,az ősziek is lassan, folyamatosan főzésre, sütésre kerültek és kerülnek, meg fotózásra , majd pedig valamikor feltevésre...:-o

Amint lehet, szeretném természetesen feltenni, de most ahogy mondani szokták: be vagyok havazva,- lassan szó szerint.:-O
De vagyok, csak kések.:-O
Szép napot kívánok holnapra.
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-10-18 06:49

Akkor jó, ha "csak ennyi" a probléma, csak betegség ne legyen. Így vagyok én is a recept bevitellel. Főzök, fotózom, csak a megírás van nehezemre, főleg, ha nem jegyeztem le rögtön , hogy miből mennyit tettem bele. Nálunk is zajlik az élet a kis unokám elsős, a nagy harmadikos. Ma is hozzám jönnek a suliból, olyan kis ínyencek, midig valami finomat várnak ebédre, én pedig próbálom kielégíteni az ízlésüket.
Kívánok neked sok türelmet a sok tennivaló közepette. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-18 08:13

Kedves csikipi!

Azért némi kis megfázás, szokásos iskola eleji megbetegedések voltak és vannak sajnos, ez az öröm után az üröm a sulikezdés, és a közösség újra együtt: köhögünk, tüsszögünk, láz, hasmenés....:-(( borzalom.
Azt lesünk, hogy hogy tudja a gyerek bepótolni a sok lemaradt tananyagot..:-o
Természetesen én is kapok ezen jóból, de mindig utoljára, mire kiápolgatom a családot a bajból, a végén engem kap el...szokásos mód, mi utoljára maradunk, de azért elkapjuk....
Annyira nem vészes a helyzet, csak kellemetlen volt.
Remélem, már hamarosan a nagyja el fog múlni, és nem lesz olyan, aki visszafertőz a sulikban.:-o

Igen, a főzés megy, a fotózás is, de jártam én is úgy, hogy a képet néztem, és még jó, hogy dátumos, a gyerekeim emlékeznek mit ettek, és kérdezem, hogy volt, mi is volt benne, a képen ezt is látom, hogy is volt,....és a reci végül beugrik, a mennyiségek, hát azok a gondok...mert tényleg ízlés kérdése, szokás kérdése,...ami nekünk jó, lehet másnak sok vagy kevés..figyelni kell a leírásnál.
A kisunokáknak a legcsodásabb lehet finomságokat varázsolni, kellemesen telhetnek a délelőttjeid, a finomságok főzésével, sütésével, és aztán látni, ahogy jóízűen elfogy.:-O
Elsősnek lenni nagyon komoly, nehéz és felelősségteljes dolog, remélem senki és semmi nem veszi el a kedvét a sulitól!! :-o
A harmadikos sulilét, már egész komoly, hisz sok tapasztalattal rendelkezik, viszont egyre több a tanulnivaló, ami kicsit nehezebbé teszi a napi feladatokat. De biztos, hogy nagyon ügyesek.:-O

A pénz mellett lassan a türelem az, amiből a legkevesebb van....sajnos! :-((((
/ szerintem másoknál is :-( /

De próbálom megőrizni, ami még maradt, köszönöm szépen a tanácsot.:-o
Szép napot kívánok mára is.

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2011-11-19 17:26

Kedves anyamaci!
Örvendek,hogy tetszik a receptem. Egyszerű és könnyű elkészíteni. A töltelékhez néha szoktam gombát is használni. Üdv. Piroska.

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2011-11-19 16:07

Kedves Piroska!
Nagyon guszta ez a recept,rögtön el is mentettem.Köszönöm.Üdvözlettel:anyamaci

598
csirkecomb 4 db
csirkemáj 3 db
sajt 50 g
tojás 2 db
csirkemell sonka 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl