r
Nosalty Logó

Csontolt töltött csirkecomb

Csiki Piroska
Csontolt töltött csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

598
Kalória
34.7g
Fehérje
1.2g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
137.6g
Víz
340.1g
Koleszterin
28.4mg
Élelmi rost
174.3mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2391 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    550.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4809 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    852 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4800 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 2391 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A combokat az alsó részen éles késsel felhasítjuk, kivesszük a csontot. Az olajjal elvegyítjük a fűszereket, a zúzott fokhagymával együtt, a húst ezzel bedörzsöljük.Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojást keményre főzzük, a májat 4 darabra vágjuk, rudacskákra szeleteljük a sajtot, a sonkát is feldaraboljuk, a tojást negyedeljük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
  3. Elővesszük a combokat, azon a részen ahol a csontot kivettük egy 2-3 cm-es rést vágunk, ezen keresztül begyömöszöljük a tölteléket a bőr alá.Ha szükséges, pálcikával betűzzük, ha felnyílt a bőr. Rálocsoljuk a maradék olajat, tűzálló tálban lefedve a sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha a szaft elpárolgott, kevés húslevessel elvegyítjük az olajat, ezzel meglocsoljuk a húst, és még 10-15 percig fedő nélkül, mérsékelt lángon pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p

Gyorsan elkészíthető, ebédre bármilyen körettel fogyasztható. Mindig többet készítek, mert hidegen vacsorára is szívesen fogyasztja a család, burgonyasalátával.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...