Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros göngyölt pecsenye

Mustáros göngyölt pecsenye
Mustáros göngyölt pecsenye
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még nagyon régen egy újságban olvastam és kipróbáltam. Egy kicsit macerásnak tűnik, de minden kétséget kizáróan megéri, mert nagyon finom. Én legtöbbször ünnepekkor szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt hosszában szétvágjuk, de nem egészen, csak "kinyitjuk". Ezután kiklopfoljuk téglalap alakúra kb. egy ujjnyi vastagra.
  2. Ezután mindkét oldalát sózzuk, beszórjuk fűszerpaprikával és a belső felét vastagon bekenjük mustárral.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a darálthúshoz hozzáadjuk az egy egész tojást, egy kis doboz tejfölt, az összeaprított petrezselymet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
  4. A tölteléket az előkészített karajon egyenletesen elosztjuk.
  5. A karajt felgöngyöljük, ügyelve arra, hogy a töltelék ne nagyon jöjjön ki, ezután ( én spárgával szoktam ) megkötözzük.
  6. Nagy edényben kevést olajat hevítünk, majd beletesszük a karajt és minden oldalát jól megkapatjuk. Nem baj ha egy kicsit leragad, majd feljön.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy tudjon benne párolódni.
  8. A lébe rakunk egész borsot, babérlevelet, a paradicsomokat. Én a lébe is szoktam tenni mustárt is.
  9. Fedő alatt készre pároljuk, menet közben utánaízesíthetünk.
  10. A puha húst kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A szaftot átszűrjük ( De csak az egész bors miatt. Egyébként én nem szoktam, engem nem zavar. )
  12. A sütőt 200 C fokra melegítjük.
  13. A kihűlt húsról levesszük a spárgát és berakjuk a forró sütőbe, pirosra sütjük.
  14. Megint hagyjuk kihűlni, ezután szépen lehet szeletelni.
  15. Hasábburgonyával és párolt rizzsel vegyesen tálaljuk, meglocsoljuk a pikáns szafttal, de tálalhatjuk külön mártásos edényben is.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 920
elküldve: 7
receptkönyvben: 273
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sasika

Mióta szakács: 2010.09.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros töltött karaj, darált hússal töltött mustáros karaj

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina79
Dina79 / Dina79 Fri, 2013-02-01 08:12

Karácsonykor elkészítettem,nagyon finom lett!Ez volt az első alkalom,hogy próbálkoztam ilyen göngyölt húst készíteni,voltak is aggályaim,hogy kiszárad,vagy majd rágós lesz,esetleg nem találom el a fűszerezést,de ez a recept isteni!!A végeredmény omlós,ízletes és éppen eléggé szaftos hús lett.Sikert is arattam vele! :) Annyit változtattam,hogy a karajt őrölt színes borssal fűszereztem,és a töltelékbe kakukkfüvet tettem.Köszönöm szépen a receptet!!

sasika
sasika / sasika Tue, 2013-02-05 16:56

Kedves Dina!
Köszönöm a visszajelzést és nagyon örülök, hogy ízlett :)
Sallai László

M.Viki
M.Viki Wed, 2011-07-20 16:55

na ezt nekem is ki kell majd próbálni, egyik nap megcsinálom, még a héten.

sasika
sasika / sasika Wed, 2011-07-20 17:47

Ezt mindenképpen ajánlom! Én minden nap meg tudnám enni :) Nagyon finom...

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Fri, 2011-01-14 14:59

Lenne pár kérdésem, ami lehet, hogy bután hangzik. Nem vagyok nagyon jártas az ilyen dolgokban. Azt szeretném kérdezni, hogy a karaj mekkora legyen? Mennyi idő kell, úgy hozzávetőleg, egy ilyen göngyölt hús megpuhulásához? Válaszodat köszönöm.

sasika
sasika / sasika Fri, 2011-01-14 15:10

Egyáltalán nem buta a kérdés, nem mindenki tudhatja az ilyesmiket.
A hús 4 főre legyen kb. 1,30 kg csontozott rövidkaraj. A puhulás fedő alatt történjen és kb. másfél- két óra kell hozzá. Attól függ, hogy milyen vastagra göngyölöd össze. Viszont az sem jó, ha túl vékonyra klopfolod ki a húst.

malomkert
malomkert Sun, 2010-10-17 09:12

Istenien néz ki! Már kóstolnám is.Következő családi összejövetelre ezt fogom elkésziteni.Köszönöm ,hogy
megosztottad velünk. Pusz.

sasika
sasika / sasika Sun, 2010-10-17 10:22

Szia!
Ráadásul még finomabb, mint ahogy kinéz (sajna nem sikerült jól a fotó). Örülök, hogy elkészíted majd, sok sikert hozzá és Jó étvágyat.
Egyébként nincs mit, nagyon szívesen!
Üdv:
Laci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-16 20:42

Gratulálok, gyönyörű, és isteni fini lehet!

1178
sertés rövidkaraj 1.3 kg
darált sertéshús 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
tojás 1 db
tejföl 150 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 6 ek
paradicsom 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 8 közepes db
rizs 25 dkg