Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-babos-virslis egytálétel

Borsós-babos-virslis egytálétel
Borsós-babos-virslis egytálétel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pesten tanultam a Pesti Magyar Színházban, és ekkor lettem rákényszerülve igazán a főzésre. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha úgy lett volna pénz, ahogy nem volt. Enni viszont kellett valamit. Körbenéztem, hogy mi van otthon (természetesen az első verzió még jóval szegényesebb volt), és úgy döntöttem, hogy valamit összerottyantok.:)

Meg is történt, főztem hozzá egy kis tésztát, és nekiláttam vacsorázni. Igen ám, de hazajöttek lakótársaim is, és belekóstoltak. Azután jöttek a rendelések, hogy nekik is csináljak már ilyet.:)

Ami a legfontosabb ebben a receptben, hogy ne úgy készítsd el, ahogy én leírtam. A szíved rakd bele, és merj játszani az ízekkel, mértékegységekkel. Nagyon finom tud lenni, ha az ember őszintén csinálja meg.:)

Azért írtam, hogy több fogyasztási lehetőség van, mert nálunk például a kóstolgatás után már nem nagyon csúszik tésztával, így mi van, hogy önmagában esszük. Van olyan is, hogy főzünk hozzá tésztát. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Üdv,

Sanyi :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a kókuszzsíron/olajon megpirítjuk a hagymát. (Én nagyon szeretem, ha jól megpirult, de ízlés kérdése.)
  2. Ezután pirulási sebességben visszafelé hozzáadjuk a virslit (lehet csirkemell, kolbász, szalámi is akár), gombát, zöldségeket.
  3. Miután megpirultak és a lé is elpárolgott, felöntjük tejjel. (Érdemes lassú tűznél, nehogy odaégjen a tej.)
  4. Ha összekevertük a tejjel a pirított zöldségeket, megfűszerezzük ezt a masszát. (Fentebb én megadtam 1-2 fűszert, amit használok, de itt már tényleg csak a Te fantáziád számít.)
  5. Fűszerezés után megkavargatjuk egy kicsit, és lefedjük a serpenyőt.
  6. Addig hagyjuk rotyogni, ameddig szeretnénk, hiszen több fogyasztási módja is van.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 166
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

LexAndrew12

Mióta szakács: 2013.09.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sándor féle Rottyantott, zöldborsós-virslis egytál, zöldséges-virslis egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
fehér hagyma 2 nagy db
zöldborsó 50 dkg
virsli 20 dkg
fejtett bab 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kókuszzsír 10 dkg
gomba 20 dkg
tejföl 3 ek
csemegekukorica 340 g