r
Nosalty Logó

Tojásos burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1339 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3532 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 335 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14127 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4132 micro
Összesen 1339 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    378 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágva zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzárakjuk az apróra vágott sárgarépát és petrezselymet is, majd kis liszttel és színespaprikával és az apróra vágott fokhagymával rántást készítünk. 1,5-2 l vízzel felengedjük.
  3. A kapott levet ízlés szerint fűszerezzük borssal, 2-3 babérlevéllel és sóval.
  4. A kockára vágott burgonyát hozzáadva kb. 45 perc alatt kislángon puhára főzzük.
  5. Amikor a zöldségek megfőttek, a levesbe kevergetés nélkül 5-6 tojást ütünk (buggyantott tojásként).
  6. 10 perc után ecettel vagy citromlével ízesítjük, tejföllel kikeverve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 21613
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

A tojássárgája a tányérban szétkeverve még krémesebbé teszi az ízét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A burgonyalevesek variációi végtelenek, ezt a variációt nem láttam még a honlapon. Anyukám így készíti már évek óta. Laktató és több napig is eltartható leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek