Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos burgonyaleves

Tojásos burgonyaleves
Tojásos burgonyaleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyalevesek variációi végtelenek, ezt a variációt nem láttam még a honlapon. Anyukám így készíti már évek óta. Laktató és több napig is eltartható leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tojássárgája a tányérban szétkeverve még krémesebbé teszi az ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágva zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzárakjuk az apróra vágott sárgarépát és petrezselymet is, majd kis liszttel és színespaprikával és az apróra vágott fokhagymával rántást készítünk. 1,5-2 l vízzel felengedjük.
  3. A kapott levet ízlés szerint fűszerezzük borssal, 2-3 babérlevéllel és sóval.
  4. A kockára vágott burgonyát hozzáadva kb. 45 perc alatt kislángon puhára főzzük.
  5. Amikor a zöldségek megfőttek, a levesbe kevergetés nélkül 5-6 tojást ütünk (buggyantott tojásként).
  6. 10 perc után ecettel vagy citromlével ízesítjük, tejföllel kikeverve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 325
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásos krumplileves, savanyú krumplileves buggyantott tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

focze973
focze973 Tue, 2011-01-18 12:07

 Ez jól néz ki,kipróbálom,én is szoktam tojás nélkül,esetleg egy füstölt csontot,lehet csülök,oldalas,bármi ami füstölt,finomabb ízt ad.

333
burgonya 50 dkg
sárgarépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 2 dl
tojás 5 db
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
ecet 1 ek