r
Nosalty Logó

Thai laskagombaleves

Krisztina67
Thai laskagombaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

275
Kalória
6g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
223.9g
Víz
-
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3293 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6567.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    5091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    895.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4957 micro
  • β-karotin
    13172 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 1097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük és a vékony karikákra felvágott újhagymát üvegesre pároljuk rajta. A zöldségeket megpucoljuk, vékony csíkokra felvágjuk és azt is a sülő hagymára dobjuk. Néha megkevergetve tovább pároljuk.
  2. A laskagombát leöblítjük, a szárvégeit levágjuk, felcsíkozzuk, a gombát is a párolódó zöldségekre dobjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kurkumával meghintjük.
  3. Mikor a gomba levet eresztett és kissé összeesett, akkor felöntjük az alaplével és felforraljuk. Mire felforr, a zöldségek szinte megpuhulnak benne és máris behabarhatjuk a levest a kókusztejjel.
  4. Utánaízesítjük, majd hozzáadjuk a leveshez a lime levét, reszelt héját és a rizsecetet. megvárjuk, míg felfő, majd lezárjuk alatta a tüzet.
  5. Tálaláskor meghintjük a levest a vágott korianderzölddel és esetleg a chili paprikával. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...