Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves árpagyönggyel

Gombaleves árpagyönggyel
Gombaleves árpagyönggyel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom a hétvégén meglátogatta a barátnőjét, aki a nagyszülei házára vigyáz, amíg elutaztak valahova. 4 napra ott felejtette magát. Gondoltam magamban, mi az apjával kirúgunk a hámból! :) Ez azt jelentette, hogy gombalevest főztem, de nem kellett láthatatlanná tenni, mert mi nem félünk tőle. :D

hozzávalók / 6 adag

Az árpa főzéséhez

A leveshez

ajánlat

Petrezselyemmel megszórhatjuk, de azzal már ne főzzük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt megmossuk. Egy kisebb edényben a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a sót és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
  2. Egy nagy fazékban, közepes lángon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, répát meg a zellert. Néha megkeverve 10 percig főzzük, belerakjuk a gombát, amivel további 5 percig főzzük.
  3. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, hozzáadjuk a már megpuhult árpát, és még néhány percig főzzük kis lángon.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 861
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges gombaleves, gerslis gombaleves, gombaleves zöldségekkel és gerslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

176
gersli 1 bögre
víz 7.5 dl
1 tk
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 db
fokhagyma 3 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
gomba 60 dkg
marha alaplé 2 l