Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert szarvasszűz

Baconbe tekert szarvasszűz
Baconbe tekert szarvasszűz
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam két szép szarvasszüzet, sokáig agyaltam rajta, hogyan készítsem el! Pár baráttal össze szoktunk ülni, amolyan főzős-dumálós estre, végre terítékre került! Az egész teljes improvizáció szüleménye lett, így utólag azt mondom, egész jó lett elsőre, de bánhattam volna bátrabban is a fűszerekkel! Például vörösbort a páclébe, de mivel nem is gondoltam rá, így csak a végén lett vele locsolgatva! Majd legközelebb! :D

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól hártyázzuk le a húst, hogy ne rántsa majd össze elkészítésnél.
  2. Mehet egy lábosba, sóval, borssal, egész (ketté vágott) fokhagymával és egy jó marék borókabogyóval. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Utólag azt mondom, mehet bele pár deci vörösbor is. Lassú tűzön főzzük 2 órát. Lehet, nem kellett volna, de féltem, hogy nem fog megsülni, és szűkös volt az idő! De ezt a szakik jobban tudják.
  3. 2 óra után lekapcsoljuk a tűzhelyet, és még kb. 4 órát hagyjuk állni a lében.
  4. Jöhet a tepsi, durva borssal csinálunk egy lightos kérget a húsra, majd betekerjük baconbe. Lefedjük alufóliával, és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 1 órára. Ja, és a leszűrt levéből mellészórjuk a fokhagymát és a borókabogyót.
  5. Fólia le, és már csak locsolgatjuk vörösborral, kb. még fél órát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 204
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petter

Mióta szakács: 2012.08.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt szarvas, baconös szarvasszűz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
szarvasbélszín 1 kg
bacon 12 szelet
fokhagyma 7 gerezd
borókabogyó 20 db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl