r
Nosalty Logó

Vaddisznótokány 2.- narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Vaddisznótokány 2.- narancsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1470 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1470 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fél centi vastag szeletekre vágjuk, szitába tesszük, és forró vízzel majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. Hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, átkeverjük, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha kell időnként pótoljuk a vizet.
  3. Amikor már félig megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott gombát, a narancs reszelt héját, és a kifacsart levét.
  4. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús puha a tejszínnel behabarjuk, a fedőt levéve besűrítjük a levét.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7685
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Burgonyafánkkal, pirított burgonyával, burgonypürével, makaróni tésztával és testes vörösborral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaddisznótokány 2.- narancsos
OsztriGa 35 recept

Valamikor baráti körrel nyaraltunk egy tengerparton. A strandról jól látszott egy sziget, így szinte minden nap megbeszéltük , hogy egyszer majd oda átúszunk. Persze engem azért olyan nagyon nem fűtött a vágy, én  úszástudományom az első levegővételig tart ki... Egyszer azonban ketten közülünk eltűntek, és amikor újra megláttuk őket, már visszafelé úsztak, feltehetően a szigetről. Így aztán mire kiúsztak mindenki nagyon izgatott lett, mert az már szinte biztos volt, hogy a szigeten jártak... Amint a partra értek mindenki közrefogta őket, hogy meséljék el, hol voltak, és miért mentek el egyedül. Persze ők ketten a legjobb úszók voltak, ezért csak úgy úszás közben nekiindultak, és meg sem álltak a szigetig. Szóval amikor kiértek mindenki elkezdte kérdezgetni őket, és ekkor hangzott el a következő elmés kérdés: - És, mondjátok milyen messze van a sziget??? Messzebb van, mint gondolom??? :-) Minden recept "csínja-binja" azon múlik, hogy megérezzük azt a mértéket, amikor már nem kell tovább főzni, amikor már nem kell bele több savanyítás, több só, fűszer. Csak annyi, mint gondolom.. :-) És az csak tovább növeli a recept sikerét, ha a vadász egyik nap lő, másik nap meg gombászik békésen... :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Osztriga! Ezért a tányér vad húsért sütök Neked harcsát... Annyira szép a kép is. Mivel szeretjük a vad húsokat és szoktam készíteni én is, még az illatát is érzem. Gratulálok!!! Üdv: Bokros Erika

OsztriGa

Kedves Erika! Nagyon kedves T?led!!! Kíváncsian várom a harcsát!! T.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?