Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznótokány 2.- narancsos

Vaddisznótokány 2.- narancsos
Vaddisznótokány 2.- narancsos
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor baráti körrel nyaraltunk egy tengerparton. A strandról jól látszott egy sziget, így szinte minden nap megbeszéltük , hogy egyszer majd oda átúszunk. Persze engem azért olyan nagyon nem fűtött a vágy, én  úszástudományom az első levegővételig tart ki... Egyszer azonban ketten közülünk eltűntek, és amikor újra megláttuk őket, már visszafelé úsztak, feltehetően a szigetről. Így aztán mire kiúsztak mindenki nagyon izgatott lett, mert az már szinte biztos volt, hogy a szigeten jártak... Amint a partra értek mindenki közrefogta őket, hogy meséljék el, hol voltak, és miért mentek el egyedül. Persze ők ketten a legjobb úszók voltak, ezért csak úgy úszás közben nekiindultak, és meg sem álltak a szigetig. Szóval amikor kiértek mindenki elkezdte kérdezgetni őket, és ekkor hangzott el a következő elmés kérdés: - És, mondjátok milyen messze van a sziget??? Messzebb van, mint gondolom??? :-)
Minden recept "csínja-binja" azon múlik, hogy megérezzük azt a mértéket, amikor már nem kell tovább főzni, amikor már nem kell bele több savanyítás, több só, fűszer. Csak annyi, mint gondolom.. :-)
És az csak tovább növeli a recept sikerét, ha a vadász egyik nap lő, másik nap meg gombászik békésen... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyafánkkal, pirított burgonyával, burgonypürével, makaróni tésztával és testes vörösborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fél centi vastag szeletekre vágjuk, szitába tesszük, és forró vízzel majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. Hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, erős tűzön megpirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, átkeverjük, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és 2-3 babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha kell időnként pótoljuk a vizet.
  3. Amikor már félig megpuhult hozzáadjuk a megtisztított, laskára vágott gombát, a narancs reszelt héját, és a kifacsart levét.
  4. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús puha a tejszínnel behabarjuk, a fedőt levéve besűrítjük a levét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 003
elküldve: 5
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaddisznótokány, gombás vaddisznótokány, gombás-narancsos vaddisznó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-06 09:10

Kedves Osztriga! Ezért a tányér vad húsért sütök Neked harcsát...
Annyira szép a kép is. Mivel szeretjük a vad húsokat és szoktam készíteni én is, még az illatát is érzem. Gratulálok!!! Üdv: Bokros Erika

366
vaddisznókaraj 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 1.5 dl
gomba 60 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 fél narancsból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
víz 1 dl
főzőtejszín 1.5 dl