Gluténmentes lisztkeverék

Gluténmentes lisztkeverék

Leírás

Ez a lisztkeverék nagyon sok mindenhez használható, és az összetevői is könnyen beszerezhetőek. Én azért kerestem ezt sokáig, mert a magyar keverékekben vagy burgonyapehely, vagy tejpor található, mint összetevő, és sajnos allergiás vagyok rájuk. Összetétele: 3 rész barna riszliszt, 3 rész kukoricakeményítő, 2 rész szójaliszt, 1 rész masa harina. Az egyszerűség kedvéért én: 500 g, 500 g, 330 g és 170 g arányban szoktam összekeverni. Azoknak, akik allergiásak a szójára, azok ahelyett használhatnak sorghum lisztet. A Masa Harina igazándiból egy Amerikában beszerezhető liszt, de magunk is elkészíthetjük, ha pl: kukoricalisztet vagy darált szárított kukoricát mégtovább darálunk, hogy nagyon finom porhanyós legyen. Akik allergiásak a kukoricára, azok a kukoricakeményítőt tápiókakeményítővel tudják helyettesíteni, ill. a masa harinát mandulaliszttel lehet pótolni.

Mikor vegyem

Ezek az összetevők bármikor beszerezhetők.;

hogyan tároljam

Bármilyen lisztes doboz megfelel, csak a dobozt tartsuk száraz, hűvös helyen.;

100g Gluténmentes lisztkeverék

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

76 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

gluténmentes lisztkeverék?

Top ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

400 mg

szénhidrát

rost

6 g

cukor

4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.