Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős libamájkrém

Tepertős libamájkrém
Tepertős libamájkrém
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utálom a májat. Bármilyet. De a májkrémet nem.

Egy (iszonyatosan drága) borozás után, ahol borkorcsolyának libafalatok voltak, esett le, hogy libamájkrém + libatepertőkrém vajon milyen lehet. Nagyon jó!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Újhagymával, paradicsommal, pirítóson fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Beáztatjuk vízbe a libahájat, a libamájat pedig tejbe. Mindkettőt minimum 1 órát, de inkább egy éjszakát áztatjuk
  2. A libahájat kis vízzel felöntve szép lassan kisütjük (1 kg-ra olyan 2 óra kellett), hogy szép libatepertőt kapjunkk. Nem kell túl pirítani, mert keserű lesz!
  3. A libamájból kiszedjük az inakat, ereket, epét. Nagyobb darabokra vágjuk (kb. 3 cm vastag szeletek), és óvatosan megsütjük a kisült libazsírban (nem kell mind!), úgy, hogy majdnem teljesen ellepje a szeleteket a zsír. Nagyon vigyázzunk, mert könnyen megég, és mehet a kukába. A kisült libamájat itatós papírra rakjuk, hogy felszívja a libazsírt.
  4. A libatepertőt leturmixoljuk (erős blenderben), majd félrerakjuk. A vöröshagymákat nyolcadoljuk, a fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel, tárkonnyal és a májjal összeturmixoljuk.
  5. Most mindent összekeverünk, fűszerezünk. * krém * mustár (2 kanál elég) * só - kell bele, de ízlés szerint * bors: pár forgatásnyi az őrlőből
  6. 1-2 órára hűtőbe rakjuk és már kész is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 396
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SCsaba

Mióta szakács: 2016.01.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

libamájkrém, libatepertő

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2366
libamáj 60 dkg
libaháj 2 kg
bazsalikom 3 csokor
kakukkfű 1 kk
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
dijoni mustár 2 teáskanál
tárkony 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db