Libaháj

Leírás

A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A libaháj a hízott liba feldolgozásakor a mellről, a combokról és a hasüregi részről leválasztott kissé húsos zsírszövet. A libahájból általában libateperőt sütnek, ami kenyérrel nagyon finom csemege. A töpörtyű után maradt, leszűrt libazsírban lehet libamájat sütni és eltenni, konfitálni. Libahájból ízletes hájas tészták is süthetők, ilyenkor a hájat általában „elkaparják” késsel, ettől egységes krémállagú anyag keletkezik. A libahájat általában bőrével együtt lehet kapni piacokon, szárnyashús-boltokban

Libaháj
900
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
99.8g
Zsír
0.2g
Víz
100g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Libaháj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

100095.4 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0.2 g

gramm libaháj?

Top ásványi anyagok

Szelén

0.2 µg

Top vitaminok

E vitamin

2.7 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

27.7 g

egyszeresen telített zsírsav

56.7 g

többszörösen telített zsírsav

11 g

koleszterin

100 g

ásványi anyagok

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

víz

0.2 g

vitaminok

E vitamin

2.7 mg

9 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...