Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokajis libamáj

Tokajis libamáj
Tokajis libamáj
95 perc / előkészület: 5 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden karácsonykor fel kell hívnom barátnőmet, mivel mindig elfelejtem, hogyan is kell készíteni ezt a libamáj-különlegességet. Igazából nagyon egyszerű, de azért egy libamájat elrontani nagy luxus lenne és tudom, hogy ez a recept tökéletesen működik. Most egy huszárvágással megoldottam a feledékenységem okozta nehézségeket. Feltöltöttem a Nosalty oldalára a receptet. Tudom, hogy nem olcsó mulatság elkészíteni, de karácsonykor érdemes a gasztronómia oltárán áldozni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előételnek vagy desszertnek, fehér- vagy barna kenyérből készült pirítóssal tálalva, sóval vagy anélkül, mindenhogyan isteni étek. A hidegtálazás és óriási karácsonyi vacsora után, ha már megpihentünk kicsit és netalán újból áhítoznánk egy kis izgalmas ízre, akkor kerül elő a libamájas tálka. Pár perc alatt kiürül a tál, ha nem vigyázunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogyasztás előtt 1 nappal pácoljuk be a májat. Először óvatosan mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk le. Egy jénai edénybe/sütésre alkalmas tálba helyezzük bele a libamájat, szórjuk meg ízlés szerint rózsaborssal és öntsük fel tokaji aszúval úgy, hogy teljesen belepje. Fedjük le a tálat légmentesen fóliával és helyezzük hűtőbe.
  2. Másnap délelőtt melegítsük elő a sütőt 160 fokra és készítsünk elő egy tepsit, melybe negyed részig vizet öntünk. Ebbe fogjuk párolni a májat jénaistól, fóliástól úgy, hogy két fakanalat teszünk alá. Így a víz fölé helyezzük, nem bele.
  3. Meleg sütőben (méretétől függően) egy-másfél óráig pároljuk a májat.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tálat, majd tegyük hideg helyre, hogy a májból kisült zsír megdermedjen. Ekkor le tudjuk önteni a már feleslegessé vált páclevet róla.
  5. Szeletelve vagy egyben zsírjára tálalva kínáljuk. Adjunk mellé pirítóst esetleg frissen szelt zöldségeket, vörösbort. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 4800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 17 682
elküldve: 7
receptkönyvben: 140
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
272 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, Márton-nap, szilveszter
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

pácolt libamáj

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
libamáj 50 dkg
édes fehérbor 5 dl
rózsabors 2 teáskanál