Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás májpüré

Mentás májpüré
Mentás májpüré
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Liza, a rókatündér című film ihlette recepteket az 57 Restaurant séfje, Áldási Péter készítette el.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat szőrszitán áttörjük és hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat kettéválasztjuk, csak a sárgáját fogjuk használni.
  2. A tejet és a tejszínt felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a mézzel és az áttört libamájjal, és ráöntjük a felforralt tejet és a tejszínt.
  3. Kerámia edény aljába öntünk egy kevés mentaszirupot, majd ráöntjük a libamájas tölteléket, gőzös sütőben 98 C fokon 15 percig gőzöljük.
  4. Ha kihűlt, késsel körbevágjuk, és kifordítjuk egy tányérra. Mentával díszítjük.
  • sütési hőfok: 98°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mentás májas, májkrém mentával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
libamáj 0.35 kg
tej 0.35 l
habtejszín 3.5 dl
tojássárgája 10 db
méz 0.1 kg
mentaszirup 200 ml
2 g