r
Nosalty Logó

Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
timu
Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 1030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4133.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Elkészítés

A hal és bulgur hozzávalói

  1. A bulgurt kétszer annyi vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni. Kb. 15 perc alatt magába szívja a nedvességet, és kész is.
  2. A salotta hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Pici vizet adhatunk hozzá, ha nagyon elpárolog. Ha a gomba megpuhult, összekeverjük a bulgurral.
  3. Elkészítjük a vajmártást. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elkezd habosodni, hozzáadunk fél citrom levét és egy pici sót. Kiöntjük egy edénybe, ezzel fogjuk a végén meglocsolni a halat.
  4. A visszamaradt vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  5. Tálaláskor a bulgurra tesszük a halat, és meglocsoljuk a citromos vajjal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1586
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 30.

Ajánló

fehérbor illik hozzá

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyetlen dolog, amiért szeretem az őszt az az, hogy ilyenkor jóóó sok gomba van az erdőben.  :) Én most hallal párosítottam, és csináltam egy gyorsan elkészíthető főételt, ami egy pohár fehérborral isteni ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.