Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Zöldségek, hal, tempura
-
75g hal43 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
25g retek4 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
29 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g ásványvíz0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
A remoulade-hoz:
-
22g majonéz118 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0 kcal
-
10g csemegeuborka2 kcal
-
18 kcal
Összesen
626
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Zöldségek, hal, tempura
-
300g hal173 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g retek14 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
114 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g ásványvíz0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
A remoulade-hoz:
-
88g majonéz471 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
72 kcal
Összesen
2502
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Zöldségek, hal, tempura
-
13.2g hal8 kcal
-
7.9g karalábé2 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
4.4g retek1 kcal
-
20.3g újhagyma4 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
1.3g kukoricakeményítő5 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
11g ásványvíz0 kcal
-
18.8g napraforgó olaj41 kcal
A remoulade-hoz:
-
3.9g majonéz21 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
0 kcal
-
1.8g csemegeuborka0 kcal
-
1.3g aszalt sárgabarack3 kcal
Összesen
111
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 264 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1549 micro
-
β-karotin 4277 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 966 micro
Összesen
626
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 170.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3854.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 2254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1758 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 267 micro
-
K vitamin: 606 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 6197 micro
-
β-karotin 17107 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3866 micro
Összesen
2502
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Zöldségek, hal, tempura
-
12 dkg finomliszt
-
3 dkg kukoricakeményítő
-
1 csipet szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 db tojássárgája
-
2.5 dl ásványvíz
-
5 dl napraforgó olaj
A remoulade-hoz:
Elkészítés
Zöldségek, hal, tempura
- Azt javaslom, mindent készíts elő, hogy gyorsan tudj haladni. Az első lépés az olaj hevítése, mert az sok idő. Nem túl magas lángon, 180-190ºC-ra melegítsd, akkor lesz ropogós a tempuratészta. Úgy tudod megnézni, hogy jó-e, hogy egy kis darab tésztát belecseppentesz, és ha nagyon bugyborékol, indulhat a sütés.
- Ezután jöhet a mártás, hogy minden meglegyen, mire kisül a finom tempura. Keverd össze a majonézt a többi alapanyaggal: én az aszalt barackot is szívesen feldarabolom, és beleteszem, de ha neked ez még kínai, bocs, japán, akkor csak annyit tegyél meg nekem, hogy megkóstolod a mártással együtt.
- Aztán a zöldségeket tetszés szerint vágd félbe, vagy darabold, ahogy tetszik, majd keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a fűszerpaprikát.
- Ha már meleg az olaj, tehát közvetlenül sütés előtt, és az összes zöldség is elő van készítve, keverd össze a tojássárgáját a vízzel, és öntsd a lisztes keverékhez, majd egy villával, vagy ha hiteles akarsz lenni, evőpálcával épp, csak habard össze, nem baj, ha csomós marad, a lényeg, hogy levegős tésztát kapj.
- Ebbe mártsd az alapanyagokat, és vastagságtól függően süsd őket 1-2 percig. A lényeg, hogy most nem barna bundára vágyunk, ahogy elkezd barnulni, azonnal kapd ki, és itasd le papírtörölközőn. Ráadásul csak a halnál igazán fontos, hogy átsüljenek a darabok.
- Tálald a forró falatokat a mártással és a barackkal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 12403
- Feltöltés dátuma: 2018. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Drágáim, annyira tavasz van, hogy már itt vannak a finom, friss, roppanós zöldségek is, amiket nyersen is szívesen elropogtatok, de minden jobb, ha olajban sül, nem? Ezért inkább tempurázva, vagyis egy japánból származó, nagyon könnyű, palacsintatészta-szerű tésztába mártva sütjük ki, pillanatok alatt, így a belseje még ropogós is marad. A tésztát pedig ízesítsd, ahogy akarod, curryporral, fűszerekkel – én most csípős fűszerpaprikát használok, de te tehetsz bele csilipelyhet is.