r
Nosalty Logó

Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vénusz
Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 3446 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    3347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    736 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13301 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4582 micro
Összesen 3446 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 151 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Elkészítés

kurkumás majonéz

  1. Az összes hozzávalót egy magasabb oldalú edénykébe tesszük. A klasszikus majonézhez csak tojássárgáját használunk, ehhez a gyors verzióhoz viszont az egész tojásra szükségünk van.
  2. Merülőfejes botmixert ragadunk, és potom fél perc alatt összeturmixoljuk tökéletes állagúra a majonézünket. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

tempurabunda

  1. A tojást és a vizet egyneműre keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a keményítőt és a sütőport, utóbbi az, ami a forró olajjal érintkezve biztosítja a bunda jellegzetes textúráját.
  2. Az egészet csomómentesre keverjük, ha kell, botmixerrel is átmehetünk rajta, hogy teljesen egynemű legyen.

zöldségek és sütés

  1. A sót elkeverjük a keményítővel, és egy tányérra öntjük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, tetszőleges méretűre és formájúra aprítjuk, majd meghempergetjük a keményítőben. Ez azért fontos, mert így jobban megtapad majd rajta a bunda.
  3. Az olajat egy magasabb falú serpenyőbe öntjük, és forrósítani kezdjük. Egy-egy csepp tésztával ellenőrizzük, elég forró-e: amikor azonnal habzani kezd, ahogy az olajba ér, kezdhetünk sütni.
  4. A keményítőben megforgatott zöldségeket egyenként a tésztába mártjuk, majd azonnal az olajba emeljük. Érdemes lehet evőpálcikákkal dolgozni, így viszonylag kis felületen érünk csak a zöldségekhez, ráadásul jól is lehet manőverezni velük.
  5. A zöldségeket 5-6-7 percet sütjük, látni fogjuk a bundán, mikor van kész. A. sütési idő a zöldségtől is függ, az édesburgonya például lassabban puhul, mint az újhagyma.
  6. A megsült zöldségeket papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, majd azon melegében tálaljuk is a kurkumás majonézzel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 4193
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel
Vénusz 71 recept

Nem mi vagyunk az egyetlen nemzet a világon, amelyik imád mindent kirántani. A tempura a japánok kedvelt bundázási technikája: hús, tenger gyümölcsei és zöldség egyaránt kerülhet bele. A siker titka a tökéletes, hígabb palacsintatészta-állagú tészta, a megfelelő hőfokú étolaj, na meg a friss idényzöldségek! Mi most újhagymát, jégcsapretket, szárzellert és édesburgonyát sütöttünk, de alkalmazkodjatok a szezonhoz, a tempura mindennek jól áll.

Hozzávalók

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek