Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon

Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon
Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott paradicsom ötlete a születésnapomra kapott Sült húsok c. szakácskönyvből származik. Érdekes, hogy pont egy ilyen című könyvben találhatóak rántott zöldség receptek. A lényeg, hogy bevált! :) A patiszon elkészítését anyukámtól tanultam, a szezámmag az újítás benne.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A sütéshez

ajánlat

Rizzsel és saját készítésű kapros-tejfölös salátával tálaltam.
Megjegyzés:
Elsőnek a sima zsemlemorzsás patiszont, majd a szezámmagos patiszont és végül a paradicsomot paníroztam. Így mindig csak a plusz dolgokat adtam a zsemlemorzsához.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszeres rántott paradicsom elkészítése:

  1. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
  2. Fűszerezzük sóval és borssal.
  3. A zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
  4. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
  5. Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.

Rántott patiszon elkészítése:


  1. A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a magrészt.
  2. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A zsemlemorzsába lehet szezámmagot keverni (én a patiszon egyik felét sima zsemlemorzsával, a másik felét szezámmagos bundával készítettem).
  4. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és a patiszonszeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 851
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szezámmagos rántott patiszon, szezámmagos-bazsalikomos rántott paradicsom, bundás zöldségek szezámmagos panírban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-12-06 11:05

Kata!Bocsi, hogy ilyen sokára írok, de annyi féle új recept kipróbálásával foglalatoskodtam, és ráadásul, a sajátjaimat is gyártottam, szóval most érek ide, hogy megköszönjem Neked, a patisszont rántva és a paradicsomot!!Isteni volt!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 15:46

Mint jeleztem o8.o8-án kipróbálom a patizont tölteni. Sikerült!
Mégegyszer röviden a patiszont keresztbe félbe vágtam,sóztam, vegetáztam,borsoztam,tört
fokhagymával bekentem, és apróra vágott petrezselyemmel megszórtam.
Rizst megfőztem,só,bors,aprított petrezselyem,és a két fél patiszonra tettem.
Darált húsból pöröltet főztem a szokásos módon, és a rizsre terítettem.A tepsit v. a sütőedényt pici
olajjal bekentem, hogy a csillagtök ne tapadjon a tepsihez.alufóliával befedtem, és az alatt a sütőbe
tettem. Fél óra után kivettem és a tejfölt sóval ,borssal,petrezselyemmel összekevertem,és a
pörkölt tetejére kanalaztam.Még 15 pecig sütöttem.
Nem írtam még le, a patiszont megmostam, és nem vágtam le a héját. Így szépen megtartotta
a tök a formáját, és így helyeztem a tányérra. A héjából könnyen ki lehet enni.
Ha van kedved próbáld ki,hamar készen van könnyü étel. Jó étvágyat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-08 02:09

Bölcskeiné Éva

Én holnap szeretnék kipróbálni patiszonból egy új , (vagy csak én nem ismertem eddig ) ételt.
Nagyon szeretem a zöldségeket, és kaptam egy csodás nagy patiszont. Keresztbe félbe vágtam,
a magot kanállal kivettem, és még a húsából is vettem ki, mert túl vastagnak találtam.
Holnap reggel sózom,borsozom, és kis fokhagymát megtörve szórok rá. Utána mint a rakott zöldségeket
főtt rizzsel terítem, és darált húsból pörköltet főzök jól füszerezve. a rizsre teszem, és sós, borsos,
tejföllel leöntöm. Sütőben sütöm.Most csinálom először, lehet még kóstolás után más is kerül bele.
Beszámolok róla, ha jól sikerül. Drukkoljatok, Köszi : Éva.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-31 16:54

bk!Köszi a segítséget, így már meg merem próbálni, bejött ugyanis a sok paradicsom, nem mindet akarom elrakni, sokat szeretnénk frissen megenni, hisz azért van,elsősorban.Köszi!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-31 11:06

Kata!Már rántottam tököt, cukkinit, padlizsánt, patisszont,,de paradicsomot nem.Hogy csinálod, hogy nem csúszik le róla a bundája???Mert ez a gondom a párizsival is, volt aki azt ajánlotta, vágjam vastagabbra a párizsit, volt aki azt mondta, dupla bundába panírozzam,de nekem eléggé csúnyácska dolog jött ki belőle.Finomnak finom volt, de vendég elé nem tettem volna.Hogy csináltad?Éva-Anyóca

bk
Kataa / bk Sat, 2010-07-31 11:15

Szia Éva! Én csak attól féltem, hogy össze fog esni a paradicsom, de ez sem következett be. Vágd 1 cm-esre a karikákat és panírozd szokás szerint: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A héjánál a liszt nem mindig fogta be, de a tojás után a zsemlemorzsa már igen. Esetleg meg lehet próbálni úgy, hogy levágod a szeletekről körbe a héjat. Remélem sikerülni fog! :)

370
patisszon 1 közepes db
paradicsom 3 db
finomliszt 4 evőkanál
tojás 3 db
zsemlemorzsa 4 ek
szezámmag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl