r
Nosalty Logó

Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kataa
Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 1471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10250 micro
Összesen 1471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    563 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A sütéshez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Fűszeres rántott paradicsom elkészítése:
  2. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
  3. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. A zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
  5. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
  6. Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.
  7. Rántott patiszon elkészítése:
  8. A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a magrészt.
  9. Sózzuk, borsozzuk.
  10. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A zsemlemorzsába lehet szezámmagot keverni (én a patiszon egyik felét sima zsemlemorzsával, a másik felét szezámmagos bundával készítettem).
  11. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és a patiszonszeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21083
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 31.

Ajánló

Rizzsel és saját készítésű kapros-tejfölös salátával tálaltam. Megjegyzés: Elsőnek a sima zsemlemorzsás patiszont, majd a szezámmagos patiszont és végül a paradicsomot paníroztam. Így mindig csak a plusz dolgokat adtam a zsemlemorzsához.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rántott paradicsom ötlete a születésnapomra kapott Sült húsok c. szakácskönyvből származik. Érdekes, hogy pont egy ilyen című könyvben találhatóak rántott zöldség receptek. A lényeg, hogy bevált! :) A patiszon elkészítését anyukámtól tanultam, a szezámmag az újítás benne.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?