r
Nosalty Logó

Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon

Kataa
Fűszeres rántott paradicsom és rántott patiszon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A sütéshez

370
Kalória
9.4g
Fehérje
25.7g
Szénhidrát
26g
Zsír
194.2g
Víz
135g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 1471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A sütéshez

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10250 micro
Összesen 1471 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    563 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Fűszeres rántott paradicsom elkészítése:
  2. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
  3. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. A zsemlemorzsát keverjük össze a bazsalikommal, a szezámmaggal.
  5. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába.
  6. Majd forró olajban mindkét oldalát kb. 1 percig süssük.
  7. Rántott patiszon elkészítése:
  8. A patiszont vágjuk kb 1 cm vastag szeletekre. A szeletekről vágjuk le a héját, szedjük ki a magrészt.
  9. Sózzuk, borsozzuk.
  10. A szeleteket forgassuk egymás után a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A zsemlemorzsába lehet szezámmagot keverni (én a patiszon egyik felét sima zsemlemorzsával, a másik felét szezámmagos bundával készítettem).
  11. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és a patiszonszeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A rántott paradicsom ötlete a születésnapomra kapott Sült húsok c. szakácskönyvből származik. Érdekes, hogy pont egy ilyen című könyvben találhatóak rántott zöldség receptek. A lényeg, hogy bevált! :) A patiszon elkészítését anyukámtól tanultam, a szezámmag az újítás benne.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek