Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli halleves

Téli halleves
Téli halleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télvíz idején is lehet csodás színekben pompázó hallevest főzni. A szardellapasztával tudjuk ízesebbé varázsolni, ha nincs lehetőségünk alaplevet készíteni hozzá.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss, ropogós kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk, tegyük félre. A felhevített olajon dinszteljük 5-6 percig a kockára vágott hagymát, répát meg zellerszárat, néhány csipet sóval.
  2. A fokhagymát vágjuk finomra, szórjuk meg néhány csipet sóval, és a kés lapjával pépesítsük. (Fektessük a hagymára a kést, és húzzuk oldalra, miközben lefelé nyomjuk, majd toljuk egy kupacba az egészet, és ismét húzzuk oldalra, amíg pépes nem lesz az egész.) Adjuk a puhuló zöldségekhez a szardellapasztával együtt, kevergessük egy percig.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, főzzük 10-15 percig, hogy besűrűsödjön.
  4. Rakjuk bele a nagyobb kockára vágott krumplit, öntsük fel vízzel, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval meg a babérlevéllel. Mikor forr, tekerjük kis lángra, főzzük csendesen 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Kóstoljuk meg, ha szüksége, sózzuk, esetleg borsozzuk.
  5. A halat vágjuk falatnyi kockára, óvatosan adjuk a leveshez, és addig főzzük, míg ha villával megszúrjuk, könnyen szétesik, kb. 5-6 perc. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel. Citromlével is meglocsolhatjuk, ha nem lenne elég savanyú a paradicsomtól.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 9 849
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

halleves szardellapasztával, halleves, zöldséges halleves tőkehalból

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2015-02-12 20:46

Kedves Anikó!
A diétámba belefér, de sajnos mindkettő a csicsókával együtt elég szélkeltő, ezért nem szoktam használni. Viszont egy kis balzsamecettel szerintem a túlzott édeskést ellensúlyozni tudom. Szombaton fogom elkészíteni. Majd híradással leszek:
Zoli

witch
witch / witch Fri, 2015-02-13 13:32

O, ezt nem tudtam kedves Zoli. Biztos finom lesz balzsamecettel is. Jo etvagyat hozza!
udv: Aniko

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2015-02-15 15:36

Kedves Anikó!
Tegnap elkészítettem a levest és az előre beharangozott édesburgonya helyett apróra felkockázott sütőtök került bele. No meg a balzsamecet. Nagyon jól sikerült az ízeket kiegyensúlyoznom és mindenki jóízűen kanalazta ki a tányérjából.
Köszönöm a receptet:
Zoli

witch
witch / witch Sun, 2015-02-15 22:22

Igazan nincs mit! Nagyon orulok, hogy mindenkinek izlett es koszonom, hogy megirtad.
udv: Aniko

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2015-02-11 08:15

Kedves Anikó!
Ez egy igazi " Fradi leves ", magyarán " mindent bele ". Nagyon jól néz ki tálalva és leírva is. A hétvégén el is fogom készíteni, csak a krumpli ( sok szénhidrátot tartalmaz ) helyett édesburgonya lesz benne. További jó sütés - főzést kívánok:
Zoli

witch
witch / witch Wed, 2015-02-11 15:24

Kedves Zoli!
Orulok, hogy tetszik, remelem izleni fog, ha elkeszited!
Hmmm.... az edesburgonya nem rossz otlet, de a hagymatol meg a sargarepatol szerintem mar eleg edeskes. Ha ajanlhatom helyette a karfiolt vagy jegcsapretket, nem tudom az belefer-e a dietaba?
udv: Aniko

205
tőkehalfilé 50 dkg
0.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
fokhagyma 4 gerezd
szardellapaszta 1 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
burgonya 40 dkg
víz 1 l
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
babérlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor