Nosalty Logó

Mediterrán halleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1050 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 262 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    6982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2751 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 41 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró, magas falú serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a hagymát, a kétféle kagylót és a petrezselyemszárakat, majd meglocsoljuk a fehérborral. Lefedjük a serpenyőt, és 2 percig főzzük.
  2. Ha a kagylók kinyíltak, kiszedhetjük őket a héjukból (ami zárva maradt, kidobjuk). A főzőlevet leszűrjük, a héj nélküli kagylókat felhasználásig ebben tároljuk.
  3. A felkockázott halakat, a rákokat és a Szent Jakab kagylókat forró serpenyőben, kevés olívaolajon két percig pirítjuk. Meglocsoljuk a konyakkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomhúst, a chilipaprikát, az aprított petrezselyemleveleket és a bazsalikomot, majd a leszűrt, főtt kagylókat.
  4. A tegamino-alaplevet egy lábasban felforraljuk. A serpenyő tartalmát hozzáadjuk, és nagyon röviden összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor néhány csepp olívaolajjal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 3532
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olasz Gasztronómiai Világhét 5 recept

Az Olasz Gasztrohét keretében Giorgio Cavicchiolo a Fausto’s étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!