Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos harcsaleves

Tárkonyos harcsaleves
Tárkonyos harcsaleves
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapi lakomára készülődtem, imádom a tárkonyos leveseket és a halat is. Nagyon finom lett, a gyerekek is bátran ehették, nem volt benne szálka.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, gombát, felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Félig (roppanósra) megfőzzük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott harcsafilét. Készre főzzük, majd a tejszín-tejföl-liszt keverékkel behabarjuk.
  4. Citromlével, esetleg még kevés tárkonnyal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 585
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Riell

Mióta szakács: 2011.12.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldséges-tejszínes harcsaleves, tárkonyos leves harcsából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-11-17 11:47

Én is hasnonlóképpen készítem, mert a pontyot nem szeretem. Tele van szálkával, s pont az ami elrontja az egészet.

Riell
Riell / Riell Sun, 2012-11-18 20:38

Igen, így viszont kényelmesen lehet enni, és gyerekeknek is biztonságos. :)

2370
törpeharcsa 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 10 kg
sárgarépa 15 dkg
zeller 5 dkg
karfiol 5 dkg
brokkoli 5 dkg
csiperkegomba 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 ek