Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsaleves

Harcsaleves
Harcsaleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha friss harcsát hoz a halász, a fejét, farkát, uszonyait és keskenyebb részét a farkánál, nem dobom el, de ez kevés ahhoz, hogy halászlét készítsek. Kitűnő levest lehet belőle készíteni.  Mivel nem mindig lehet szardellát kapni, ha nincs, akkor el is hagyom. Ha van, sokkal zamatosabb lesz a leves és emlékeztet a németek angolna-levesére.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Teljes fogásként is adhatjuk, ha egészben főtt, hámozott burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsa darabjait (harcsafej, farka, uszonyai, a gerinc és a törzs keskeny része a farok előtt, és a filézett húsa) az összes fűszerrel és apróra vágott hagymával (a mustár kivételével) és a lecsöpögtetett szardellával a vízben feltesszük főni.
  2. Fél-vagy egy órán át hagyjuk főni, mert jobb, ha a csont íze is belefő.
  3. Azután a húsdarabokat egy nagy szűrőkanálra kiszedjük.
  4. Két villával a halhúst a csontoktól elválasztjuk. A hagymát és a zöldségdarabokat az apró halhússal szétmixeljük, visszaöntjük a halléhez. A lisztet egy kevés tejföllel elhabarjuk, a levest ezzel is sűrűsítjük.  Felforraljuk, az elhabart maradék tejföllel és mustárral ízesítjük, majd az apróra vágott húsdarabokat  beléengedjük. pár perc alatt nagyon kis lángon összefőzzük
  5. Tetejére frissen őrölt  fekete borsot szórunk.

  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 455
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-mustáros (korhely?) halleves harcsából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Sat, 2010-10-16 19:36

Egyszer a Keleti Tengernél angolnalevest ettünk. Nagyon ízlett és annak hasonlóságára találtam ki ezt a levest.

755
törpeharcsa 1.5 kg
víz 3 l
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 kis db
zeller 1 kis db
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 5 db
szardella 100 g
szegfűbors 1 kávéskanál
fekete bors 5 szem
ételízesítő 2 kávéskanál
babérlevél 3 db
tejföl 375 g
rizsliszt 2 evőkanál
mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint