Harcsaleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
375g törpeharcsa446 kcal
-
750g víz0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
53 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
94g tejföl186 kcal
-
8g rizsliszt27 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1500g törpeharcsa1785 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
100g szardella (konzerv)210 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3041
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
27.3g törpeharcsa33 kcal
-
54.7g víz0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.5g sárgarépa1 kcal
-
1.1g fehérrépa1 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.8g szardella (konzerv)4 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.8g tejföl14 kcal
-
0.5g rizsliszt2 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
57
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2823.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 975 mg
-
Nátrium 1421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1220.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1500 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 273.7 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11295.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 967 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 3901 mg
-
Nátrium 5683 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 4881.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 1164 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5999 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
3041
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg törpeharcsa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
petrezselyem ízlés szerint
-
5 db zellerlevél
-
100 g szardella (konzerv)
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
5 szem fekete bors
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
3 db babérlevél
-
375 g tejföl
-
1 ek mustár
Elkészítés
- A harcsa darabjait (harcsafej, farka, uszonyai, a gerinc és a törzs keskeny része a farok előtt, és a filézett húsa) az összes fűszerrel és apróra vágott hagymával (a mustár kivételével) és a lecsöpögtetett szardellával a vízben feltesszük főni.
- Fél-vagyegy órán át hagyjuk főni, mert jobb, ha a csont íze is belefő.
- Azután a húsdarabokat egy nagy szűrőkanálra kiszedjük.
- Két villával a halhúst a csontoktól elválasztjuk. A hagymát és a zöldségdarabokat az apró halhússal szétmixeljük, visszaöntjük a halléhez. A lisztet egy kevés tejföllel elhabarjuk, a levest ezzel is sűrűsítjük.Felforraljuk, az elhabart maradék tejföllel és mustárral ízesítjük, majd az apróra vágotthúsdarabokat beléengedjük. pár perc alatt nagyon kis lángon összefőzzük
- Tetejére frissen őrölt fekete borsot szórunk.
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7877
- Feltöltés dátuma: 2010. október 25.
Ajánló
Teljes fogásként is adhatjuk, ha egészben főtt, hámozott burgonyával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Ha friss harcsát hoz a halász, a fejét, farkát, uszonyait és keskenyebb részét a farkánál, nem dobom el, de ez kevés ahhoz, hogy halászlét készítsek. Kitűnő levest lehet belőle készíteni. Mivel nem mindig lehet szardellát kapni, ha nincs, akkor el is hagyom. Ha van, sokkal zamatosabb lesz a leves és emlékeztet a németek angolna-levesére.