r
Nosalty Logó

Téli halleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Téli halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1025 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    3047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 204 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4636.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    3343 micro
Összesen 1025 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    398 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 37 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk, tegyük félre. A felhevített olajon dinszteljük 5-6 percig a kockára vágott hagymát, répát meg zellerszárat, néhány csipet sóval.
  2. A fokhagymát vágjuk finomra, szórjuk meg néhány csipet sóval, és a kés lapjával pépesítsük. (Fektessük a hagymára a kést, és húzzuk oldalra, miközben lefelé nyomjuk, majd toljuk egy kupacba az egészet, és ismét húzzuk oldalra, amíg pépes nem lesz az egész.) Adjuk a puhuló zöldségekhez a szardellapasztával együtt, kevergessük egy percig.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, főzzük 10-15 percig, hogy besűrűsödjön.
  4. Rakjuk bele a nagyobb kockára vágott krumplit, öntsük fel vízzel, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval meg a babérlevéllel. Mikor forr, tekerjük kis lángra, főzzük csendesen 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Kóstoljuk meg, ha szüksége, sózzuk, esetleg borsozzuk.
  5. A halat vágjuk falatnyi kockára, óvatosan adjuk a leveshez, és addig főzzük, míg ha villával megszúrjuk, könnyen szétesik, kb. 5-6 perc. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel. Citromlével is meglocsolhatjuk, ha nem lenne elég savanyú a paradicsomtól.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13451
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Ajánló

Friss, ropogós kenyér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télvíz idején is lehet csodás színekben pompázó hallevest főzni. A szardellapasztával tudjuk ízesebbé varázsolni, ha nincs lehetőségünk alaplevet készíteni hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek