Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csukaleves

Töltött csukaleves
Töltött csukaleves
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám leírásából ismertem meg az ételt, amit édesanyja, az az nagymamám készített valamikor nagyon-nagyon régen. Mivel népes volt a család, a főtt töltött csukát vagy csukákat még kevés szalonnán sütőben meg is sütötte a nagyi, így két fogast tálalhatott az ünnepi asztalon.

Pontos leírás nem maradt fent, így saját ötleteimet felhasználva készítettem el az ételt.

hozzávalók / 5 adag

A töltelék

Az alaplé

A leves

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelék elkészítése

  1. A megpucolt csukát, mielőtt felbontanánk, levágjuk a fejét és farkát, és lenyúzzuk a bőrét. Ezután bontjuk fel, majd kifilézzük, a leeső részeket félrerakjuk. A hal húsát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
  2. Hagyományos módon a zsemlékből, tojásokból, kevés dinsztelt hagymával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és a hal húsával tölteléket készítünk. Majd beletöltjük a bőrbe, a végeit cérnával elkötjük.

Az alaplé elkészítése

  1. A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet a hal fejével, farkával leeső részeivel feltesszük főni, sóval, szemes borssal ízesítjük. 50 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A leszűrt lébe beletesszük a töltött csukát, és 20 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a levesből, és félretesszük, és melegen tartjuk.

A leves összeállítása

  1. A levest ízesítjük sóval borssal, megszórjuk kevés kurkumával, belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.
  2. A tálaláshoz a tölteléket felszeleteljük, a forró levest rámerjük, kaporral meghintjük, citrommal még ízesíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kekcapa

Mióta szakács: 2018.12.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

csukaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
csuka 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 4 db
zsemle 2 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
bors 8 teáskanál
babérlevél 4 db
1 kávéskanál
víz 1 l
tejföl 200 g
citromlé 1 citromból nyert
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint