Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rakott karfiol

Tejszínes rakott karfiol
Tejszínes rakott karfiol
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítés kissé idő és munkaigényes, de az eredmény a végén kárpótol mindenért.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sertéshús helyett bármi más hússal is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat feldaraboljuk. Enyhéh sós vízben blansírozzuk (azaz forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük, és lecsepegtetjük).
  2. A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, azután felöntjük 1.5 bögre forró vízzel. Sózzuk, és lefedve, meleg helyen megvárjuk, hogy a rizs megdagadjon.
  3. A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megdarált húst. Ízlés szerint sózzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezzük, és elkeverjük.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetjük a tetejét, rászórjuk a karfiolrózsákat, és elrendezzük.
  5. A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd ráöntjük a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és sütőbe tesszük.
  6. 200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirult.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 174
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol, húsos rakott karfiol, tejszínes-húsos rakott karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

911
karfiol 1 közepes db
sertésdagadó 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
rizs 1 bögre
kakukkfű 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
főzőtejszín 5 dl
sajt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
víz 3.5 dl