r
Nosalty Logó

Szójával rakott karfiol

szépróza
Szójával rakott karfiol
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

383
Kalória
23.6g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
370.8g
Víz
110.6g
Koleszterin
3.8g
Rost
12.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1932 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    829 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A szóját leöntjük a vízzel, amelyben feloldottuk a leveskockát, és nagyjából fél óráig áztatjuk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, párolóedényben megpároljuk, vagy blanchírozzuk, esetleg előfőzzük.
  3. A hagymákat kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt és kinyomkodott szójagranulátumot, ízlés szerint fűszerezzük, sűrítjük a lecsólekvárral. Nagyjából 10 perc alatt pörköltalapot készítünk belőle.
  5. Összekeverjük a kefírt, a joghurtot, a fokhagymát és a tojást.
  6. Egy nagyobb tűzálló tál alját kirakjuk a karfiol 2/3-val, erre szedjük a szójapörköltet.
  7. Befedjük a fokhagymával ízesített kefír-joghurt keverék felével, rászedjük a maradék karfiolt, és most jöhet a kefír másik fele.
  8. A tetejére sajtot teszünk.
  9. Közepes hőfokra előmelegített sütőben fél órát sütjük lefedve, majd levesszük a fedőt, és maximumon rápirítjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szóját ettem volna...

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...