Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)

Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)
Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karfiol szinte egész évben kapható, de ősszel van a szezonja. Ilyenkor a legolcsóbb és a legfinomabb, mert a piacon ebben az időszakban biztos, hogy szabadföldit és hazait árulnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a hús nélkül készült rakott karfiol főételként, de natúr sültek mellé köretnek is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiol külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
  2. Egy nagy fazékban bő, kb 3 liter vízben, amit 3 teáskanál sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolt. Ez forrástól számítva kb 20 perc.
  3. Közben a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (- saját őrlésű zsemlemorzsa a legjobb!) .
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
  5. A karfiolt leszűrjük, ha túl sótlan lenne, pici sóval megszórjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
  7. Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, zsírpapírral lazán letakarhatjuk.

  • elkészítettem: 85 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 316
össznézettség: 259 169
elküldve: 47
receptkönyvben: 1 776
elkészítve: 136/181
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsmentes rakott karfiol

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Tue, 2017-10-24 17:28

Jelentem, prézli )zsemlemorzsa) hiányában tökéletesen bevethető az apróra tört pirított kukoricapehely is. És tálaláskor egy kis reszelt sajt még jobban feldobja. Finom! Kissé módosítottam: kb 1 kg karfiol, 3 tojás, sok sok tejföl (nem mértem le, de sok :-) ), kis reszelt sajt, 5 dkg kukoricapehely morzsalék, és vajat sem sajnáltam, só, bors és pici paprikapor.

Ibolya 48
Ibolya 48 Sun, 2017-05-21 21:59

Én nem is tudtam , hogy hússal is lehet csinálni . Most egy éve hallottam . Mi otthon mindig így csináltuk.

tringer.tika
tringer.tika Sat, 2014-11-15 09:55

Az én édesanyám ha nem volt otthon hús mindig így csinálta.Nekem ez nem volt újdonság!Ugye milyen finom akkor is ha nincs benne hús????

Bélabácsi
Bélabácsi Sat, 2014-09-27 17:37

Kedves Muci!
A karfiol forrástól számítva 10 perc alatt teljesen puhára főtt, nem félpuhára. Ha 20 percig várok vele, valószínűleg teljesen szétfőtt volna.
Egyébként jó recept.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-05-09 13:06

Egyszerűen: isteni!!! :D

Kirani
Kirani Sun, 2013-01-13 19:42

Kedves Muci!

Hálás köszönet a receptért! Tegnap elkészítettem, isteni finom lett! Ahogy írták már, a prézli miatt kicsit olyan, mint a rántott karfiol, amit imádok. Fogyókúra miatt tejfölt és natúr joghurtot fele-fele arányban használtam, így is nagyon finom, bár a diétának adtam is egy nagyot, mert két nagy tányérral ettem a kész karfiolból :-). Életemben talán először fordult elő, hogy nem a húsból, hanem a köretből szedtem másodjára... Köszönöm szépen, sokszor kerül még nálunk az asztalra ez a finomság.

Szép estét és jó főzöcskézést!
Ani

Kat
Kat Sun, 2012-10-21 19:56

Kedves Muci!

Nekem ez a rakott karfiol jelenti az igazi rakott karfiolt, mert anno kislánykoromban az Anyukám is így csinálta. Szerintem a hús nem is hiányzik belőle. Legalábbis nekem. De persze ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés. Így van ez jól! :)
További kellemes hosszú hétvégét! Üdv.: Kata

Anita P.
Anita P. / Anita P. Thu, 2012-10-18 17:55

Ez a legjobb rakottkarfiol recept amit valaha kipróbáltam. Imádom a rakottkarfiolt, és ez pontosan olyan lett ahogyan én szeretem <3 Köszönöm a receptet!

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-10-19 17:09

Szia Anita P. !
Köszi az elismerést. Nem vagy egyedül a rakott karfiol imádatával, én is nagyon szeretem.
Üdv.: Muci

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-07-27 12:15

Ilyen jó karfiolt még nem ettem, köszönet a receptért!!!
Tegnap megcsináltam, közben kicsit aggódtam, hogy talán túl egyszerű... de pont így a jó, tényleg.
Amikor elkezdett a morzsás teteje sötétedni, reszeltem rá sajtot... nyamiiiii :)

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-07-27 17:36

Szia Szilvi76 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bevált a recept és ízlett. Nekem is az egyik kedvencem.
Üdv.: Muci

istria
istria Thu, 2012-06-28 12:12

Karfiol bármikor, bármibe. De ez a recept annyira, de annyira finom, hogy hetente az asztalunkra kerül, tuti!
Ezer köszönet a receptért! :)

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-28 16:38

Kedves " istria " és Gabóapó " !
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik a recept. Köszönöm a kedvező visszjelzéseteket.
Üdv.: Muci

huldi
huldi Sat, 2012-04-28 13:08

Elkészítettem, nagyon finom lett...mindenkinek ajánlom.:)

Nelluna
Nelluna Fri, 2012-03-23 16:25

Nagyon-nagyon finom!!! Olyan, mintha tepsis rántott karfiol lenne! Mindenkinek ajánlom! Köszönöm a receptet! :)

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-24 18:26

Szia Nelluna !
Nagyon szívesen . Örülök, hogy finomnak találtad.
Üdv.: Muci

Dzsulesz
Dzsulesz Sun, 2011-09-11 11:42

Nagyon jó lett!! Köszi a jó receptet! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, mert megéri! Én még megkentem a két réteg között is a tojásos-tejfölös masszával, és picivel több tejfölt használtam, meg úgy 15 dkg zsemlemorzsát.

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-07-05 15:36

Minden kedves hozzászólónak köszönöm a visszajelzést.
Üdv.: Muci

Antraversata
Antraversata Tue, 2011-07-05 10:40

Tényleg nagyon finom!
De tényleg muszály lerben kisütni. :-S
Első alkalommal nem lerben készítettem, és nem ízlet. :D Ma már lerben készítettem el, és a tojást se hagytam ki, mint elsőre. :D

Köszönöm a receptet. ;)

mexike
mexike Tue, 2011-06-14 11:46

Nekem ö a kedvenc ételem. Évek óta eszem és soha nem tudom megunni. Nagyon finom.

Zinacska
Zinacska Wed, 2011-05-25 19:48

Мa megsüttem és nagyon finom lett, izlet az egész családnak. Ajálom mindenkinek köszi a receptet.

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-05-24 14:50

Sziasztok " pedyth " és cattyrudolf " !
Köszönöm a kedvező visszajelzést.Az az igazság, hogy ezt az ételt én is nagyon szeretem, alig tudom
visszafogni magam, hogy ne egyek a kelleténél többet belöle.
Üdv.: Muci

pedyth
pedyth Wed, 2011-05-18 12:20

Oly finom, hogy én már szinte havonta készítek magamnak! Laktató, finom, Sajttal valóban jobb!! Szárított parmezánnal pikáns lesz.!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-27 22:02

Kedves Muci! Sajnálattal értesítelek, hogy a receptedet- fotóval együtt - egy "kedves" valaki lenyúlta, és beküldte a "Küldd be a recepted" c. kiadvány I. évfolyam 6. számába (megjelent 2010. november.)Az illető 3000 Ft-ot kapott érte. A recept beküldője Széll Heléna. Az újság főszerkesztője Végh László, email: recept@kulddelarecepted.hu.

Szia, Juci

heyzso
heyzso Sat, 2010-08-28 15:58

Anyukám csinált sokszor ilyet, és amikor megláttam, azonnal rákaptam! :)
Mi teszünk bele pirított szalonnakockákat is, meg én személy szerint szórtam sajtot a tetejére. Igazi otthoni ízek, köszi, hogy eszembe juttattad! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 20:45

A karfiolt nagyonsok formában lehet elkésziteni.
Én kirántva szeretem /rakottan is finom/.
Vörösbort szoktam hozzá inni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 08:15

Jaj,ez nagyon jó lehet! :)

443
karfiol 1 közepes fej
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
tejföl 3 dl
tojás 1 db
4 tk