r
Nosalty Logó

Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)

Muci
Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
6.6g
Fehérje
16.1g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
133.3g
Víz
143g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    2869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12694.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    11475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A karfiol külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
  2. Egy nagy fazékban bő, kb 3 liter vízben, amit 3 teáskanál sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolt. Ez forrástól számítva kb 20 perc.
  3. Közben a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (- saját őrlésű zsemlemorzsa a legjobb!) .
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
  5. A karfiolt leszűrjük, ha túl sótlan lenne, pici sóval megszórjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
  7. Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, zsírpapírral lazán letakarhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Karfiol szinte egész évben kapható, de ősszel van a szezonja. Ilyenkor a legolcsóbb és a legfinomabb, mert a piacon ebben az időszakban biztos, hogy szabadföldit és hazait árulnak.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek