r
Nosalty Logó

Rakott karfiol kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DragAndi
Rakott karfiol kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2300 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 766 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6997.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    4434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2300 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, ésapró rózsákra szedjük, majdsós vízben megfőzzük. Eközben egy bő fél bögre rizst szintén sóval megfőzünk.
  2. Ahogy ezek készen vannak, mehetnek egyjénai tál aljába. Alulra a rizs, rá a karfiol, erreaz apróra vágott kolbász.
  3. Ezt nyakonöntjük(külön pohárban elkevert)tejszínnel elkeverttejföllel, amibe 1 tkszerecsendiót és 2 gerezdfokhagymát teszünk.A tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  4. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9573
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Aki gyors, finom és ízletes ebédet szeretne készíteni, annak ajánlom. Nagyon krémes az állaga, és könnyen elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol kolbásszal
DragAndi 20 recept

Nem volt energiám főzni, de kigondoltam egy receptet, amit email-en elküldtem a vőlegényemnek, hogy de jó lenne ezt ebédelni másnap, mert ilyen alapanyagok voltak otthon. Mire hazaértem a munkából, ő már elkészítette ezt, és annyira örültem neki, hogy volt ehhez energiája munka után, ráadásul még nagyon főzni sem tud. Másnap megkóstoltuk, és nem győztem mosolyogni, annyira ízlett. Még sosem készítettem ilyet, de ezután rendszeresen asztalra kerül majd ez az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek