Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo rakott karfiol

Paleo rakott karfiol
Paleo rakott karfiol
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paleolit étrendben sem kell lemondanunk a hagyományos ízekről, ezt alátámasztandó, e receptet egyfajta gondolat ébresztőnek szánom! Sokaknak tetszik, amit a paleolit életmód ígér (normalizálódó testsúly, magától rendeződő egészségügyi problémák), de nem mernek belevágni, mert azt gondolják, hogy ez a fajta étrend nem illeszthető be a megszokott életükbe. Sokszor éri az a vád a paleolitot, hogy azért nehéz az átállás, mert alig marad valami, amit enni lehet a régi, hagyományos ételek közül. Viszont ha megvizsgáljuk a magyar konyha kínálatát, akkor észrevehetjük, hogy egy kis módosítással, kreativitással szinte mindegyik paleosítható, vagy már eleve paleo, például: a sült húsok, ha lecseréljük a köretet, vagy a levesek, ha kihagyjuk belőlük a tésztát, stb! A rakott dolgok az egyik kedvenceim, itt igazából annyi történik, hogy a rizs helyett dupla mennyiségű zöldség kerül a tepsibe, a tetejére pedig a tejfölös-tojásos szósz helyett ügyesen kitalálunk valamit, ami olyan, mintha.:)

 

hozzávalók / 8 adag

A karfiolhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul, de még ne essen szét! Leöntjük róla a vizet, és parkolópályára állítjuk további felhasználásig.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk és üvegesre pároljuk, ekkor beletesszük a fokhagymát, majd ha már illatozik, jöhet a darált hús. Fűszerezzük, és barnára pirítjuk. 
  3. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és egyenletesen beleterítjük a karfiol felét, majd a darált hús fele következik, ismét karfiol és a végén a maradék darált hús.
  4. A tetejére egy tálban sóval felverjük a tojást, hozzáöntjük a növényi tejet, belecsavarjuk a citrom levét, és hogy ne folyjon le az egész a tepsi aljára, hozzátehetünk 2 ek. amarántlisztet.
  5. Végül reszeljünk bele szerecsendiót ízlésünk szerint, majd öntsük le vele a tepsi tartalmát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32×42 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 232
elküldve: 7
receptkönyvben: 174
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Somandi

Mióta szakács: 2013.08.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paleolit rakott karfiol, rizs nélküli rakott karfiol, diétás rakott karfiol, fogyókúrásan készített húsos karfiol

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
karfiol 3 nagy fej
darált sertéshús 1 kg
disznózsír 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 3 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojás 3 db
kókusztej 2 dl
amarántliszt 4 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
szerecsendió 0 ízlés szerint