r
Nosalty Logó

Paleo rakott karfiol

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Paleo rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    1823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul, de még ne essen szét! Leöntjük róla a vizet, és parkolópályára állítjuk további felhasználásig.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk és üvegesre pároljuk, ekkor beletesszük a fokhagymát, majd ha már illatozik, jöhet a darált hús. Fűszerezzük, és barnára pirítjuk.
  3. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és egyenletesen beleterítjük a karfiol felét, majd a darált hús fele következik, ismét karfiol és a végén a maradék darált hús.
  4. A tetejére egy tálban sóval felverjük a tojást, hozzáöntjük a növényi tejet, belecsavarjuk a citrom levét, és hogy ne folyjon le az egész a tepsi aljára, hozzátehetünk 2 ek. amarántlisztet.
  5. Végül reszeljünk bele szerecsendiót ízlésünk szerint, majd öntsük le vele a tepsi tartalmát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32×42
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26186
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

A paleolit étrendben sem kell lemondanunk a hagyományos ízekről, ezt alátámasztandó, e receptet egyfajta gondolat ébresztőnek szánom! Sokaknak tetszik, amit a paleolit életmód ígér (normalizálódó testsúly, magától rendeződő egészségügyi problémák), de nem mernek belevágni, mert azt gondolják, hogy ez a fajta étrend nem illeszthető be a megszokott életükbe. Sokszor éri az a vád a paleolitot, hogy azért nehéz az átállás, mert alig marad valami, amit enni lehet a régi, hagyományos ételek közül. Viszont ha megvizsgáljuk a magyar konyha kínálatát, akkor észrevehetjük, hogy egy kis módosítással, kreativitással szinte mindegyik paleosítható, vagy már eleve paleo, például: a sült húsok, ha lecseréljük a köretet, vagy a levesek, ha kihagyjuk belőlük a tésztát, stb! A rakott dolgok az egyik kedvenceim, itt igazából annyi történik, hogy a rizs helyett dupla mennyiségű zöldség kerül a tepsibe, a tetejére pedig a tejfölös-tojásos szósz helyett ügyesen kitalálunk valamit, ami olyan, mintha.:)  

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek