Tejszínes-csirkehúsos cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
32g gomba7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
63g cannelloni232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
724
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
250g cannelloni928 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2891
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10.5g csirkemellfilé13 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
4.2g fehérrépa3 kcal
-
7.5g zeller3 kcal
-
7g fehérbor6 kcal
-
14g szárnyas alaplé1 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
2.4g bacon9 kcal
-
6g gomba1 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
9.4g füstölt sajt31 kcal
-
11.7g cannelloni43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
137
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 252.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2961 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
724
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.8 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4763.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1679 mg
-
Nátrium 1894 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1009.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1409 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11843 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
2891
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 231 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
3 szelet bacon
-
4 közepes db gomba
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
20 dkg füstölt sajt
-
25 dkg cannelloni
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vesszük a késes betétű robotgépet (ennek hiányában a reszelőt), beledobjuk a hagymát és a fokhagymát, kb fél perc alatt felaprítjuk (nem kell nagyon finomra). Ezután felhelyezzük a nagylukú reszelőt, lereszeljük a répát, a gyökeret és a zellert.
- Egy méretes serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, a zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és az alaplével. Hagyjuk picit párolódni fedő alatt.
- Amíg a zöldségek párolódnak, visszatesszük a késes betétet a robotgépbe, beledobjuk a bacont és a csirkemellet. Kb egy perc alatt a gép finomra aprítja a húsokat, ekkor a zöldségekről levesszük a fedőt, hozzáborítjuk a húst, nagylángon megpirítjuk, hagyjuk elforrni a levét, majd levesszük a tűzhelyről, és begyújtjuk a sütőt.
- Kisebb lábosban néhány csepp olajra rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, pici vizet öntünk alá, majd addig pároljuk, míg kiengedi és el is forrja a levét. Rádobunk 1 ek lisztet, picit megpirítjuk, vigyázva le ne égjen, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. A liszt mennyisége függ a tejszíntől, ha a tejszín hígabb (zsírszegény) akkor lehet korrigálni még egy kis liszttel. (A jó állag, ha még folyós mártásszerű, de ne legyen túl híg sem.) Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Összeállítjuk az ételt. Vesszük a cannellonit meg egy tepsit. A tésztákat egymás után megtöltjük a húsos-zöldséges töltekékkel, majd szépen elrendezgetjük a tepsiben. Ráöntjük a tejszínes szószt, ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe. (Itt megjegyezném, hogy a szósz mennyiségét a tepsiéhez kell igazítani. Én most 12 db tésztát töltöttem meg, elfért egy kisebb tepsiben, nagyobb tepsi esetén több szósz kell, hogy a tészták megfőjenek.)
- A sajt szépen megbarnul, a tészta pedig megszívja magát a szósszal, ezáltal megpuhul, a szósz pedig krémes lesz, de nem folyós.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 24411
- Feltöltés dátuma: 2012. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretek olyan recepteket kitalálni/megtalálni, amiket később kedvemre variálhatok, ez is ilyen. Ez most egy minimál magyaros változat. Elkészítettem már olaszosan is (hamár olasz a tészta :)), ekkor a tölteléket friss kakukkfűvel, oregánóval fűszereztem, tetejére mozzarella vagy parmezán került, provanszi változatot rozmaring, kakukkfű, levendulavirág fűszerezéssel készítem. Mindenki kikísérletezheti a maga ízvilágának legjobban megfelelőt! Sőt a tejszín helyett készíthetünk paradicsomszószt is! Rendkívül kiadós, gyors, egyszerű és finom. Remélem, más is kedvet kap hozzá!