Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-csirkehúsos cannelloni

Tejszínes-csirkehúsos cannelloni
Tejszínes-csirkehúsos cannelloni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek olyan recepteket kitalálni/megtalálni, amiket később kedvemre variálhatok, ez is ilyen. Ez most egy minimál magyaros változat. Elkészítettem már olaszosan is (hamár olasz a tészta :)), ekkor a tölteléket friss kakukkfűvel, oregánóval fűszereztem, tetejére mozzarella vagy parmezán került, provanszi változatot rozmaring, kakukkfű, levendulavirág fűszerezéssel készítem. Mindenki kikísérletezheti a maga ízvilágának legjobban megfelelőt! Sőt a tejszín helyett készíthetünk paradicsomszószt is! Rendkívül kiadós, gyors, egyszerű és finom. Remélem, más is kedvet kap hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vesszük a késes betétű robotgépet (ennek hiányában a reszelőt), beledobjuk a hagymát és a fokhagymát, kb fél perc alatt felaprítjuk (nem kell nagyon finomra). Ezután felhelyezzük a nagylukú reszelőt, lereszeljük a répát, a gyökeret és a zellert.
  2. Egy méretes serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, a zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és az alaplével. Hagyjuk picit párolódni fedő alatt.
  3. Amíg a zöldségek párolódnak, visszatesszük a késes betétet a robotgépbe, beledobjuk a bacont és a csirkemellet. Kb egy perc alatt a gép finomra aprítja a húsokat, ekkor a zöldségekről levesszük a fedőt, hozzáborítjuk a húst, nagylángon megpirítjuk, hagyjuk elforrni a levét, majd levesszük a tűzhelyről, és begyújtjuk a sütőt.
  4. Kisebb lábosban néhány csepp olajra rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, pici vizet öntünk alá, majd addig pároljuk, míg kiengedi és el is forrja a levét. Rádobunk 1 ek lisztet, picit megpirítjuk, vigyázva le ne égjen, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. A liszt mennyisége függ a tejszíntől, ha a tejszín hígabb (zsírszegény) akkor lehet korrigálni még egy kis liszttel. (A jó állag, ha még folyós mártásszerű, de ne legyen túl híg sem.) Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Összeállítjuk az ételt. Vesszük a cannellonit meg egy tepsit. A tésztákat egymás után megtöltjük a húsos-zöldséges töltekékkel, majd szépen elrendezgetjük a tepsiben. Ráöntjük a tejszínes szószt, ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe. (Itt megjegyezném, hogy a szósz mennyiségét a tepsiéhez kell igazítani. Én most 12 db tésztát töltöttem meg, elfért egy kisebb tepsiben, nagyobb tepsi esetén több szósz kell, hogy a tészták megfőjenek.)
  6. A sajt szépen megbarnul, a tészta pedig megszívja magát a szósszal, ezáltal megpuhul, a szósz pedig krémes lesz, de nem folyós.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 682
elküldve: 10
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bryl

Mióta szakács: 2011.12.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos cannelloni, zöldséges-csirkés cannelloni, csirkehúsos töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
csirkemell filé 1 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
fehérbor 1.5 dl
szárnyas alaplé 3 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 ek
bacon 3 szelet
gomba 4 közepes db
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
füstölt sajt 20 dkg
cannelloni 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint