r
Nosalty Logó

Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni

Barilla
Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

cannelloni

besamel

783
Kalória
58.3g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
175.5g
Víz
224.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 783 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 3127 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

cannelloni

besamel

Összesen 142 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3482 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7600 micro
Összesen 783 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9407.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2287 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    3774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1204 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13927 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30399 micro
Összesen 3127 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

cannelloni

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy kb. 22x33 cm-es tepsit vajazzunk ki. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet.
  2. Dobjuk bele 1-2 percre a spenótot, míg megfonnyad, szűrjük és szárítsuk le. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle, és tegyük félre.
  3. Készítsünk besamelmártást: egy kis szószos edényben hevítsük fel a tejet, ha felforrt, húzzuk le a tűzről. Olvasszuk fel a maradék 2 ek vajat egy közepes szószos edényben. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, ez kb 2 percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a meleg tejet, forraljuk össze vele, közben gyakran keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint, és tegyük félre.
  4. Konyhai robotgépben mixeljük durvára a spenótot, a kockázott, sült borjút és a parmezán sajt felét. Fűszerezzük a tölteléket sóval, borssal.
  5. Egy közepes keverőtálban verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a húsos keveréket, és keverjük jól el vele.
  6. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet. Főzzük 3 percig benne a lasagne tésztalapokat. Szűrjük le és terítsük egy sütőpapírra őket.
  7. Öntsünk 1 csészényi besamelmártást a vajjal kikent tepsibe. Kanalazzunk 2-2 ek tölteléket mindegyik lasagne lapra. Tekerjük fel őket, és tegyük egymás mellé a mártásra a tepsibe.
  8. Öntsük a tekercsekre a maradék besamelt. Spricceljük meg a tetejét alaplével. Csipkedjük rá a maradék vajat, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  9. Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek