Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni di magro

Cannelloni di magro
Cannelloni di magro
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg féle cannelloni recept létezik, nekem ez a paradicsommártásban csücsülő, túrós-spenótos változat a kedvencem. :) Cannelloni rudacskákat lehet kapni készen, de lasagne lapokat pár másodpercre forró vízbe mártva majd megtöltve-feltekerve ugyanaz lesz a végeredmény. Az eredeti ötletet (kissé megvariálva) a salepepe.it oldalon találtam.

hozzávalók / 4 adag

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

ajánlat

Valami jó kis olasz, száraz fehérbort el tudnék képzelni hozzá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. A paradicsomszószhoz turmixgépben pürésítjük a paradicsomokat, majd két kanálnyi olívaolajon negyed órát pároljuk. Hozzányomunk két gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, még öt percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk.
  2. Előveszünk egy nagyobb hőálló tálat, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Az alján szépen eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson.

A besamelmártáshoz

  1. A vajat felolvasztjuk, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, belenyomunk egy kisebb gerezd fokhagymát (aki nem rajong annyira a fokhagymáért, mint én, az ezt ki is hagyhatja).
  2. Apránként felöntjük a tejjel, és szép, csomómentes besamel mártást készítünk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval ízesítjük, majd 5 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Ezután belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot, ez a lépés el is hagyható, mert lesz a tetején is, csak így intenzívebb a sajtos íz.

A cannellonikhoz

  1. Egy nagyobb fazékban egy kanál olívaolajon megfonnyasztjuk a megtisztított és csíkokra vágott spenótot. (Ha fagyasztottat használunk, akkor ez a lépés kihagyható.) Ha összeesett szűrőbe szedjük, és amennyire csak lehet kinyomkodjuk a levét.
  2. A kinyomkodott spenótot egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával, hozzáadunk két gerezd megtisztított és kinyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés szerecsendiót is adunk hozzá.
  3. Jól elkeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a cannelloni rudacskákat. (Sokat egyszerűsít ennek menetén, ha a tölteléket egy kicsi, tiszta nejlonzacskóba töltjük, levágjuk a zacskó egyik alsó csücskét majd eme töltőzsákocska segítségével a rudakba nyomjuk a spenótos-ricottás tölteléket.)
  4. A megtöltött cannellonikat a hőálló tálban várakozó paradicsommártásba tesszük, egymás mellé. Ha lehet csak egy sort rakjunk, mert úgy biztosabb a tésztahengerek egyenletes puhulása.
  5. A tetejére öntjük a besamelmártást úgy, hogy mindenhol szépen befedje a cannellonikat.
  6. A tetejét megszórjuk 10 dkg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Elaichi

Mióta szakács: 2015.09.01.
15 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött canneloni, töltött tészta, túróval töltött tészta, túrós cannelloni, paradicsomos canneloni

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

694
cannelloni 12 db
spenót 50 dkg
ricotta 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
paradicsom 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 csipet
szerecsendió 2 csipet
parmezán sajt 5 dkg