r
Nosalty Logó

Cannelloni ricottával és spenóttal

giuliettalupa
Cannelloni ricottával és spenóttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

805
Kalória
36.1g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
35g
Zsír
239.7g
Víz
170.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 3214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    11158 micro
Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8440.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    3062 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    2274 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    958.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    1763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1492 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21028 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    44634 micro
Összesen 3214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Cannelloni tölteléke

  1. A mélyhűtött spenótot hagyjuk kiengedni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük a levét.
  2. A lecsepegtetett spenótot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a két tojást, a parmezán háromnegyedét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Jól keverjük össze.
  3. A cannellonikat egy nyomózsák vagy keskenyebb teáskanál segítségével óvatosan töltsük meg. Esetleg a fakanál nyelét is használhatjuk a töltelék tömörítéséhez.

Besamelmártás

  1. Egy lábasban lassú tűzön melegítsük fel a vajat, majd ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve melegítsük tovább 1-2 percig.
  2. Mielőtt még megpirulna a liszt, adjuk hozzá fokozatosan a tejet (amit előzőleg megmelegítettünk), és főzzük közepes sűrűségűre a mártást. A végén sóval ízesítsük.

Paradicsomszósz

  1. A hagymát vágjuk egészen apróra, majd két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, és kb. 10-15 perc alatt főzzük össze.
  3. A végén ízesítsük sóval, fűszerekkel, majd botmixerrel pépesítsük.

Összeállítás

  1. Egy nagyobb jénaitál alján terítsük szét a besamelmártás felét. Erre helyezzük rá a canellonikat, majd öntsük rá a maradék besamelt.
  2. Végül a tetejét öntözzük meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg a parmezán sajt maradékával.
  3. Takarjuk le alufóliával, és tegyük a sütőbe (180 fokon) kb. 25 percre. Fogyasztható melegen vagy hidegen, de akkor a legjobb, ha áll egy napot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tavaszi  húsmentes egytálétel, nemzeti színekben: piros, fehér, zöld. A canellonit sokféle töltelékkel készíthetjük, ez a ricottás-spenótos változat Emíliából származik, és főleg a húsvét előtti böjti időkben fogyasztják.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...