r
Nosalty Logó

Cannelloni ricottával és spenóttal

giuliettalupa
Cannelloni ricottával és spenóttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

805
Kalória
36.1g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
35g
Zsír
239.7g
Víz
170.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 3214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Összeállítás

Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2110.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    11158 micro
Összesen 805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8440.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    3062 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    2274 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    958.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    1763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1492 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21028 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    44634 micro
Összesen 3214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    1937 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Cannelloni tölteléke

  1. A mélyhűtött spenótot hagyjuk kiengedni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük a levét.
  2. A lecsepegtetett spenótot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a két tojást, a parmezán háromnegyedét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Jól keverjük össze.
  3. A cannellonikat egy nyomózsák vagy keskenyebb teáskanál segítségével óvatosan töltsük meg. Esetleg a fakanál nyelét is használhatjuk a töltelék tömörítéséhez.

Besamelmártás

  1. Egy lábasban lassú tűzön melegítsük fel a vajat, majd ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve melegítsük tovább 1-2 percig.
  2. Mielőtt még megpirulna a liszt, adjuk hozzá fokozatosan a tejet (amit előzőleg megmelegítettünk), és főzzük közepes sűrűségűre a mártást. A végén sóval ízesítsük.

Paradicsomszósz

  1. A hagymát vágjuk egészen apróra, majd két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, és kb. 10-15 perc alatt főzzük össze.
  3. A végén ízesítsük sóval, fűszerekkel, majd botmixerrel pépesítsük.

Összeállítás

  1. Egy nagyobb jénaitál alján terítsük szét a besamelmártás felét. Erre helyezzük rá a canellonikat, majd öntsük rá a maradék besamelt.
  2. Végül a tetejét öntözzük meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg a parmezán sajt maradékával.
  3. Takarjuk le alufóliával, és tegyük a sütőbe (180 fokon) kb. 25 percre. Fogyasztható melegen vagy hidegen, de akkor a legjobb, ha áll egy napot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tavaszi  húsmentes egytálétel, nemzeti színekben: piros, fehér, zöld. A canellonit sokféle töltelékkel készíthetjük, ez a ricottás-spenótos változat Emíliából származik, és főleg a húsvét előtti böjti időkben fogyasztják.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek