Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni ricottával és spenóttal

Cannelloni ricottával és spenóttal
Cannelloni ricottával és spenóttal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaszi  húsmentes egytálétel, nemzeti színekben: piros, fehér, zöld. A canellonit sokféle töltelékkel készíthetjük, ez a ricottás-spenótos változat Emíliából származik, és főleg a húsvét előtti böjti időkben fogyasztják.

hozzávalók / 4 adag

Cannelloni tölteléke

Besamelmártás

Paradicsomszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Cannelloni tölteléke

  1. A mélyhűtött spenótot hagyjuk kiengedni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük a levét.
  2. A lecsepegtetett spenótot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a két tojást, a parmezán háromnegyedét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Jól keverjük össze.
  3. A cannellonikat egy nyomózsák vagy keskenyebb teáskanál segítségével óvatosan töltsük meg. Esetleg a fakanál nyelét is használhatjuk a töltelék tömörítéséhez.

Besamelmártás

  1. Egy lábasban lassú tűzön melegítsük fel a vajat, majd ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve melegítsük tovább 1-2 percig.
  2. Mielőtt még megpirulna a liszt, adjuk hozzá fokozatosan a tejet (amit előzőleg megmelegítettünk), és főzzük közepes sűrűségűre a mártást. A végén sóval ízesítsük.

Paradicsomszósz

  1. A hagymát vágjuk egészen apróra, majd két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, és kb. 10-15 perc alatt főzzük össze.
  3. A végén ízesítsük sóval, fűszerekkel, majd botmixerrel pépesítsük.

Összeállítás

  1. Egy nagyobb jénaitál alján terítsük szét a besamelmártás felét. Erre helyezzük rá a canellonikat, majd öntsük rá a maradék besamelt.
  2. Végül a tetejét öntözzük meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg a parmezán sajt maradékával.
  3. Takarjuk le alufóliával, és tegyük a sütőbe (180 fokon) kb. 25 percre. Fogyasztható melegen vagy hidegen, de akkor a legjobb, ha áll egy napot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
53 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Spenótos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
cannelloni 24 db
spenót 50 dkg
ricotta 30 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 10 dkg
szerecsendió 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 6 dl
0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
bazsalikom 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint