Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos cannelloni mexikói zöldséggel

Paradicsomos cannelloni mexikói zöldséggel
Paradicsomos cannelloni mexikói zöldséggel
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tésztát, a paradicsomot, a sajtot: a canellonit!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpároljuk a zöldségeket.
  2. A zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olajon annyira, hogy éppen csak érezni lehessen az illatát.
  3. 1 evőkanál balzsamecetet öntünk rá és nagyra vesszük a gázt alatta, amíg a balzsamecet jellegzetes illata "el nem tűnik" (ez két pillanat), majd újra takarékra tesszük.
  4. Felöntjük a paradicsommal és ízlés szerint fűszerezzük (az oregánót még nem adjuk hozzá).
  5. Amikor forr beletesszük a zöldségeket és egy rövid ideig együtt főzzük.
  6. Elővesszük a tálat/tepsit, amelyben sütni szeretnék, és kipróbáljuk, hogyan fognak jól elférni a cannellonik.
  7. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  8. Egy kiskanál segítségével jól megtöltjük a tésztákat úgy, hogy a "sűreje" kerüljön beléjük, majd a maradékot ráöntjük a tészták tetejére.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és egyenletesen ráöntjük a tejszínt.
  10. Lefedve kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk oregánóval és tovább sütjük, amíg szép nem lesz. (kb. 15 perc)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 268
elküldve: 8
receptkönyvben: 145
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Vavi

Mióta szakács: 2011.10.06.
8 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, zöldséges cannelloni paradicsomszósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné máté márta
nagyné máté márta Fri, 2014-10-17 11:38

A recept remek! Most készülök nekirugaszkodni harmadszor, a család egyhangú kérésére/ követelésére!! Gratulálok, és köszönet érte! :)

kittike23
kitti25 / kittike23 Wed, 2013-03-06 21:59

Szia, nem tudom megjelenik-e az előző hozzászólásom, félrenéztem, mindegy is, a lényeg hogy szuper a recept, mentve, hamarosan ki is próbálom :) Kitti

VAVI81
Vavi / VAVI81 Fri, 2012-10-19 09:46

szia, köszönöm, nagyon örülök! (pláne az előző hozzászólás után :))

Búcica
Búcica Wed, 2012-10-24 13:35

Hát nem tudom, számomra is furcsa volt az a hozzászólás. Miért ne hívhatnánk valamit cannelloninak, ha egyszer cannelloniból készül??
Kiegészítés a dicsérethez, egy kevés maradt belőle és 2 nap múlva melegítve is nagggyon finom volt!

Sancho
Sancho Sat, 2012-09-01 14:40

Hát, ez kizárt. Akkor legyen más neve, de a Canelloninak ami olasz, semmi köze a mexikói gyorsfagyasztott "retek"-hez.

lorka
Lorka / lorka Thu, 2012-03-01 15:55

A tésztát meg kell főzni a töltés előtt? Illetve a 600 forint nekem egy kicsit kevésnek tűnik, csak a 20 dkg sajt és a tejszín többe kerül...

VAVI81
Vavi / VAVI81 Wed, 2012-03-07 14:39

Szia! A tésztát nem kell előfőzni. Így könnyebb megtölteni és az íze is jobb lesz, ha a paradicsomos mártásban fő meg. (De ha mégis előfőzöd, akkor nem kell lefedni sütés közben.) Az árat valóban elgépeltem, köszönöm, hogy szóltál, viszont szerintem fontos az is, hogy hol veszed meg az alapanyagokat, mert pl. tejszín lehet 180 Ft, de 450 Ft is.

659
passzírozott paradicsom 50 dkg
mexikói keverék 30 dkg
cannelloni 12 db
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 1 kk
olívaolaj 1 ek
sajt 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint