r
Nosalty Logó

Paradicsomos cannelloni mexikói zöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos cannelloni mexikói zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2297.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23158 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 659 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6893.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5112 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpároljuk a zöldségeket.
  2. A zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olajon annyira, hogy éppen csak érezni lehessen az illatát.
  3. 1 evőkanál balzsamecetet öntünkrá és nagyra vesszük a gázt alatta, amíg a balzsamecet jellegzetes illata "el nem tűnik" (ez két pillanat), majd újra takarékra tesszük.
  4. Felöntjük a paradicsommal és ízlés szerint fűszerezzük (az oregánót még nem adjuk hozzá).
  5. Amikor forr beletesszük a zöldségeket és egy rövid ideig együtt főzzük.
  6. Elővesszük a tálat/tepsit, amelyben sütni szeretnék, és kipróbáljuk, hogyan fognak jól elférni a cannellonik.
  7. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  8. Egy kiskanál segítségével jól megtöltjük a tésztákatúgy, hogy a "sűreje" kerüljön beléjük, majd a maradékot ráöntjük a tészták tetejére.
  9. Megszórjuk reszelt sajttal és egyenletesen ráöntjük a tejszínt.
  10. Lefedve kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk oregánóval és tovább sütjük, amíg szép nem lesz. (kb. 15 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14255
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a tésztát, a paradicsomot, a sajtot: a canellonit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...