r
Nosalty Logó

Tejmentes málnás anyáknapi süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Balildi
Tejmentes málnás anyáknapi süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

Összesen 780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

Összesen 4677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3714.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    561 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3001 micro
Összesen 4677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük robotgéppel. Ne sajnáljuk rá az időt. Én legalább 5 percig vertem. Amikor sűrű krémszerű állagot kapunk, apránként beleszitáljuk a liszt és a sütőpor keveréket. Óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsi alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig vajjal megkenjük, majd lisztezzük. Beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk kb 25-30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és hagyjuk egy kicsit hűlni a piskótát. Kb. 10-15 perc elteltével kivesszük, kiborítjuk, levesszük a papírt, majd visszatesszük a tepsibe, és kihűtjük.

Csokikrém

  1. A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben. Amikor karamellizálódott a cukor, levesszük a tűzhelyről, és óvatosan hozzáöntöm a tejszín egy részét. A cukor össze fog ugrani, de türelem, mert visszaolvad.
  2. Amikor ez megtörtént, beletörjük a csokit, és azt is felolvasztjuk. Ilyenkor elkezd besűrűsödni. Most jön a többi tejszín. Csak óvatosan, mert nem szabad, hogy nagyon felhíguljon. Maradjon még éppen kenhető.
  3. A piskótát kettévágjuk hosszában. Megkenjük a karamellás csokival. (Nem baj, ha meleg. Kihűtjük.)

Vaníliás krém

  1. A tejet, a tejszínt a vanília aromát (használhatunk vanília kikapart magját is, nekem nem volt otthon) felforraljuk.
  2. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt.
  3. Felöntjük a forró tejjel, majd visszaöntve, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
  4. Kb. 1-1,5 tejszínt felverünk, és beleforgatjuk a kihűlt vaníliás krémbe. Majd rákenjük a kihűlt csokis rétegre. Rákerül a piskóta másik fele, amit megkenünk a málnahabbal. Málnával díszítjük.

Málnahab

  1. A tejszínt felverjük. A mirelit málnára szórunk egy kevés cukrot és vaníliás cukrot. Beraktam a mikróba, hogy kiolvadjon. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a tejszínhabba, és tovább verjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4497
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejmentes málnás anyáknapi süti
Balildi 2 recept

A múlt héten jártam a Lidl-ben, és volt olcsón málna (megjegyzem, isteni). Mivel imádom a málnát, nem volt kérdés, hogy Anyák napjára málnás süti lesz. Ez lett belőle. Érdemes megcsinálni, mert isteni lett.

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek