Nosalty Logó

Madártej szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártej szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

Összesen 473 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

Összesen 5679 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

Összesen 271 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 473 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    369.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6095 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 5679 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 271 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
  2. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
  4. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 650298
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük ezt a süteményt! Ezt nem lehet megunni, mert sosem lesz egyforma ízű, függ a tojás méretétől.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Biztos, hogy a tésztához a tojásfehérje kell? Nem a tojássárgája?

Törölt felhasználó

Igen, a tojásfehérjéket kemény habbá kell verni és utána adod hozzá a többi hozzávalót. A tojássárgája pedig a krémbe kerül és attól lesz olyan "madártejes" :)

Törölt felhasználó

Igen, csak a fehérje kell, így fehér piskótát kapunk, ami sokkal könnyebb, mint a sima. Isteni a süti, nekem is az egyik kedvencem.

Törölt felhasználó

Igen tojásfehérje, ez nem is olyan ritka dolog sütiknél!Én pl.sok ilyen receptet elkészítettem már!

Törölt felhasználó

Szia Emene!Mekkora tepsibe öntötted a masszát?Üdv.Éva

Törölt felhasználó

Szia Nyughatatlan8! Kisebb tepsit ajánlok hozzá, az enyém 20x30 cm-es! Üdv, Emene

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ!Üdv.Éva

Törölt felhasználó

Ezt hol lehet megkóstolni?

Törölt felhasználó

Én már csináltam ezt a süti, isteni finom, könny? és krémes! Ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

nyughatatlan8: Örülök, hogy tudtam segíteni, majd értesíts, ha elkészült! :) Xevronixussor: Nálunk már elfogyott, úgyhogy nem tudom felajánlani, de próbáld megsütni, nem fogsz benne csalódni, nagyon finom. :) Yvette: Igazad van, nagyon köszönöm a hozzászólást! :)

Törölt felhasználó

Nem tudom, milyennek kell lennie a tésztának, de nekem elég furcsa lett. Nagyon tömör. Ez normális? Mindent úgy csináltam pedig, ahogy a receptben írva van.

Törölt felhasználó

Mi az a cukraszati hab? Elore is koszonom !

Törölt felhasználó

Ez: http://www.nosalty.hu/hulala_alapanyag_7011

Törölt felhasználó

Én sem tudom hogyan kell készíteni a cukrászati habot, kérném a receptjét.

Törölt felhasználó

Galagonya: Nem tudom, hogy mi történhetett a tésztája nagyon lágy, szerintem a tojás méretével lehet ott a probléma. Próbáltam már én is kisebb és nagyobb tojással is és mindig különböz? lett az íze és az állaga is. Legjobb hozzá az M-es méret? tojás. A kemény habhoz pedig nagyon óvatosan kell a többi hozzávalót adni. Betty74: Cukrászati habnak én a Hulalát szoktam használni, ha az nincs kéznél, akkor pedig 0,5 l tejszínt cukorral és habfixálóval kell kemény habbá verni. (2 dl-ként 1 csomag habfixáló, cukor pedig ízlés szerint).

Törölt felhasználó

Szóval, nekem olyan lett a tészta, mint a szivacs.

Törölt felhasználó

Nem tudom, mi lehet a hiba, talán a porcukorból próbálj legközelebb kevesebbet tenni!

szlivia2

Én nagyon sokszor csináltam már ezt a sütit és nálunk az egyik kedvenc!Én habport szoktam tejjel felverni azt teszem a tetejére,úgy is isteni!

szlivia2

Ja,azt elfelejtettem,hogy még a habra g?z fölött megolvasztott csokit "szórok".Gyorsan végighúzom a villát a hab fölött,és ilyen érdekes csíkos lesz.Nagyon mutatos lesz t?le,de villával is be lehet csíkozni.Üdvi!

Törölt felhasználó

szlivia2: Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik! :)

Törölt felhasználó

Nekem sikerült, Isteni finom.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek