Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös bableves füstölt karajjal

Tejfölös bableves füstölt karajjal
Tejfölös bableves füstölt karajjal
135 perc / előkészület: 5 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tél, jöjjön hát akkor egy finom téli leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatjuk.
  2. Másnap a karajt feltesszük főni egy liter vízben.
  3. Közben megpucoljuk a zöldségeket, a répákat kisujjnyi darabokra, a zellert félbe, a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat, petrezselymet aprítjuk.
  4. Másfél óra elteltével hozzáadjuk a babot és a zöldségeket, fűszerezzük, beleteszünk két db chilit.
  5. Amikor csaknem megfőtt, beleöntjük a vörösbort, majd a tejet, és a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
  6. Tálaláskor merünk a tányérba levest, teszünk rá három kanál tejfölt és egy chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 086
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros bableves, tejfölös bableves, tejfölös vörösboros bableves füstölt karajjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
csontos sertéskaraj 20 dkg
víz 1 l
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 db
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 2 szál
fejtett bab 40 dkg
hegyes erős paprika 1 db
chili 4 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
vörösbor 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 1 dl