Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz fejtett bableves

Orosz fejtett bableves
Orosz fejtett bableves
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon tartalmas leves, önmagában is laktató.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 4 liter vízben feltesszük főni a fejtett babot, majd mellé rakjuk a fokhagymát, vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a babérlevelet.
  2. Amikor felforrt, akkor beletesszük a répákat, és megint megvárjuk, míg felforr.
  3. Forrás után mehet bele a krumpli és a paradicsom. Picit lehet pótolni ilyenkor a vizet.
  4. Amikor minden puhára főtt, akkor tejfölösen behabarjuk, majd mikor benne van a habarás, beletesszük a csemegeuborkát is, és még forralunk rajta egyet. A végén kis cukorral édesíthetjük, de ez egyéni ízléstől függ.
  5. A végén az egész vöröshagymát én ebből ki szoktam dobni.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 868
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

p2

Mióta szakács: 2011.11.15.
3 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös bableves, édeskés bableves, bableves oroszosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

virgamami
virgamami Thu, 2017-07-27 18:14

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, a fejteni való bab a kertemben termett és kerestem a megfelelő receptet hozzá, de szinte mindenki a fejtős babot is száraz bab szerint készítette... olyat kerestem, ami friss, egyszerű, könnyed, mégis tartalmas... És rátaláltam az igazira ... Isteni finom lett... köszönöm

Randika
Randika / Randika Wed, 2012-06-13 13:12

végre rászántam magam énis,decsak azért mert megláttam a boltban a mirelit babot,én még sose használtam olyat,de elégedett voltam vele,viszonylag gyorsan megfőtt nem úgy mint a száraz társai:)a leves nagyon fincsi,de én legközelebb az ubit is főzöm a többi hozzávalóval,nekem fura hogy minden puha az ubi meg kemény közte:)hasonlít az íze nagymamám régi bablevesére,bár ő tuti nem tett bele ubit:)többször megfogom csinálni,köszi a recept feltöltést :)

pitzburg
p2 / pitzburg Fri, 2012-06-22 10:41

Örülök, hogy ízlett neked is :)
Az uborka adja meg neki a savanykás ízt szerintem, lehet hogy ecettel is finom lenne. :)

378
fejtett bab 45 dkg
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 10 dkg
burgonya 2 közepes db
csemegeuborka 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
cukor 1 csipet
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
víz 4 l