r
Nosalty Logó

Tejberizses epertorta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Tejberizses epertorta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

629
Kalória
13.4g
Fehérje
69.4g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
209.1g
Víz
239.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
35.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 3763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.6 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 3763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses 160 fok).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük.
  3. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, és félretesszük teljesen kihűlni. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!)

Krém

  1. 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vanília aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon (1-2 óra).
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatinfixet is a rizses krémhez keverjük. (A zselatinfixszel könnyű dolgozni, nem kell felmelegíteni, elég a hideg folyadékhoz adni.)
  4. A kihűlt tésztát vastagon megkenjük az eperlekvárral.
  5. A tejszínhabos rizst simítsuk rá a tésztára, majd hűtőszekrényben dermesszük néhány órán át.

Díszítés

  1. A megmosott és kicsumázott epret vágjuk vékony szeletekre és legyezőszerűen, szorosan helyezzük el a torta tetején.
  2. A tortazselét 3 dl vízben felforraljuk, 2 ek cukorral édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már csak langyos, rákanalazzuk a torta tetejére.
  3. Hűtőszekrényben dermesztjük (kb. 15 perc).
  4. Tálalás előtt egy kést körbefuttatunk a torta peremén, majd a peremet leemeljük. Én még tejszínhabbal is díszítettem a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

A kisfiam születésnapjára készült. Tejberizs és eper rajongó, ez így együtt kiváló összhatású, kellemes, lágy, nem túl édes finomság.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek