Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-vaníliás rizstorta egyszerűen

Citromos-vaníliás rizstorta egyszerűen
Citromos-vaníliás rizstorta egyszerűen
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a tejberizst, az biztosan nem nyúlhat mellé ezzel a pofonegyszerű, olasz eredetű rizstortával!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tetejét díszíthetjük idénygyümölccsel vagy lekvárral!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliai magjait kikaparjuk, és hozzáadjuk a tejhez a cukorral és a rizzsel együtt. Belereszeljük a citrom héját, és kis lángon, néha óvatosan megkeverve, de egyébként lefedve 15 perc alatt megfőzzük.
  2. Akkor jó, ha még kicsit totyakos, ha száraznak ítélnénk, adjunk hozzá még egy deci tejet!
  3. Kicsit hűtsük ki, majd keverjük bele a tojássárgákat és a baracklekvárt.
  4. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18 centis kapcsos tortaformát, és öntsük bele a masszát. Egyengessük el a tetejét, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre. Akkor jó, ha a rizs már összeáll, vágható, de nem száradt ki.
  5. Várjuk meg, míg langyosra hűl, mielőtt szeletelni kezdenénk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 454
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
849 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos rizstorta, egyszerű rizstorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

527
rizottó rizs 50 dkg
tej 12 dl
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
cukor 5 dkg
sárgabaracklekvár 50 g
tojássárgája 3 db
vaj 2 dkg
finomliszt 1 dkg