r
Nosalty Logó

Ribizlis tejberizs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ribizlis tejberizs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 6716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    376.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.2 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 6716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Elkészítés

Kekszes alaphoz

  1. Egy kisebb tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.A sütőt előmelegítjük.
  2. A kekszet egy tiszta ruhába becsomagoljuk, és klopfolóval morzsásra törjük, majd hozzáöntjük a kihűlt, olvasztott margarint.Ezt összekeverjük úgy, hogy a margarinból mindenhová jusson. Ha kész, a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy a pereme egy picit magasabb legyen.
  3. A sütőben addig sütjük, míg keményebb lesz (ennek az ideje kb. 10-15 perc, de figyelni kell, nehogy odaégjen!).A formában hagyjuk kihűlni is.

Tejberizshez

  1. A tejet a vaníliával, cukorral felforraljuk, beletesszük a rizst. Kb. 25-30 perc, amíg puhára fő. Figyeljünk rá, mert a tej könnyen kifuthat!! Ha kész és már sűrű a tejberizs, akkorteljesen ki kell hűteni.Ha kihűlt, jöhet hozzá a mascarpone. Jól elkeverjük benne, ettől finom krémes lesz. (Ekkor az állaga még mindig csak tejberizses, ahhoz, hogy szépen megmaradjon a formája, szükség van zselatinra.)
  2. Egy csomag zselatint készítsünk el a csomagon leírtak alapján. A zselatinos folyadékot alaposan keverjük el a tejberizsben! Sőt, ebbe a krémes tejberizses-mascarponés egyvelegbe is rakhatunk néhány szem ribizlit, így kicsit savanykásabb ízt kapunk. Majd öntsük az egészet akihűlt kekszes alapra, a tortaformába.
  3. Egy éjszakára ajánlott a hűtőben hagyni, mert így biztosan megdermed.

Díszítéshez

  1. Másnapra szépen felveszi a tortaforma alakját, így azt már le lehet venni, és körberakni a szélét piskótával. (Én a piskóták aljából vágtam le, mert túl magasak voltak a tortához képest.)
  2. Hogy a piskóta rajtamaradjon a torta szélén, és mert mutatós, körbekötjük egy szép szalaggal (én a gyümölcs színéhez megfelelő szalagot választottam), a művelet végét egy szép masnival koronázzuk meg.
  3. A habfixálóval felverjük a habtejszínt, és a tetejét teljesen beborítjuk habzsákkal nyomott tejszínhabbal, végül rárakjuk a ribizliket!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4274
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyű, gyümölcsös tortát nemrég, a barátnőm 18. születésnapjára sütöttem! Arra gondoltam, hogy valami különlegeset és szépet kéne neki vinni, hát ez lett belőle! Nagyon örült a meglepetésnek, és nekem is jól esett a sok pozitív visszajelzés, na meg az is, hogy szinte azonnal elfogyott a torta! :)

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Tejberizshez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek