r
Nosalty Logó

Firenzei rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Firenzei rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5037 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 5037 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük krémmé a vajat, cukrot, sót és gyúrjuk össze a liszttel, a vanília kikapart magjaival, a reszelt narancshéjjal és a két tojássárgával. Mindezt csinálhatjuk kézzel, de konyhai robotgéppel is.
  2. Amikor a keverék úgy néz ki, mint a durvára darált zsemlemorzsa, öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel.
  3. Gyengéden paskolva dolgozzuk golyóbissá a tésztát, azután lisztezzük be egy kicsit.
  4. Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor túl rugalmas, gumiszerű lesz, nem pedig omlós és laza.
  5. Vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű, szétkapcsolható tortaformát.
  6. A formába fektessük bele a tésztát, tegyük egy órára a fagyasztóba.
  7. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt, és süssük a tortaalapot kb. 12 percig, vagy amíg világos aranyszínű nem lesz.
  8. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre, és állítsuk a sütő hőmérsékletét 200 fokra.
  9. A töltelékhez vegyünk elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, amelynek fedője is van, és lassan olvasszuk föl benne a vajat.
  10. Hosszában vágjunk félbe egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kaparjuk ki mindkét feléből a magokat.
  11. Keverjük el a vaníliamagvakat a vajjal.
  12. Lassú tűzön kavargassuk, majd adjuk hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt narancshéjat.
  13. Állítsuk a lángot közepesre, még egyszer jól forgassuk össze a hozzávalókat, és öntsük hozzá a bort, éa addig forraljuk, míg a bor el nem párolog belőle.
  14. Most apránként öntsük bele a tejet, gyakran kavargatva gyöngyöztessük kb. 15 percig
  15. Nem kell teljesen puhára főzni, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia.
  16. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a két fölvert tojást.
  17. Öntsük a tortaalapra, szórjuk meg porcukorral, és süssük kb. 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz
  18. Tálaláskor tejföl és tejszín keverékét kanalazzuk a tetejére, és szórjuk meg narancshéjjal. (Mi leöntöttük csoki pudinggal.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10147
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

A vanília-narancs illatú töltelék önmagában is fogyasztható egy pohár finom desszertbor kíséretében.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Firenzei rizstorta
mislenbaba 31 recept

Jamie Oliver: olasz kaják könyvében van ez a recept. A bor nagyon különleges ízt ad neki. Amint látjátok, mi leöntöttük csokoládé pudinggal, és egy szív alakú formával kiszaggattuk. Ugyan ebből a könyvből elkészítettem még egy süteményt, aminek a neve bustrengo (bolognai polentás-almás sütemény),  az a recept is nagyon különlegesnek tünt, de sajnos annyira nem ízlett senkinek, hogy a kukában landolt :(  Ez azért, már tényleg finom. Jó étvágyat!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek