Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tehéntánc rösztiburgonyával

Tehéntánc rösztiburgonyával
Tehéntánc rösztiburgonyával
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom miatt csináltam meg az 5. évfordulónkra, mert nagyon szereti a "Nagycserkeszi tehéntáncot", és úgy gondoltam ezzel fogom meglepni.

Az eredménynek nagyon megörült és elsöprő sikert arattam vele :)

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Röszti burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A bacont egy serpenyőben odatesszük pirulni, majd, amikor megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Mikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sót, borsot, és pirítjuk még egy darabig.
  2. Miután kihűlt, keverjük hozzá a reszelt sajtot és a túrót. Tegyük félre.
  3. Ha vastagabb szelet húsunk van, akkor zsebet vágunk bele, ha nem, akkor kiklopfoljuk és kettőt egymásra teszünk. Megsózzuk, majd pedig megtöltjük a túrós keverékkel.
  4. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha 2 szelet hússal csináljuk, akkor érdemes hústűvel összefogatni legalább 2 oldalon.
  5. Bő, forró olajban kisütjük.

Röszti burgonya

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd egészben megfőzzük, de csak félig, mivel reszelni kell. Nos, ha már félig megfőtt, kiszedjük és kézmelegre hűtjük, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lereszelt burgonyához adjuk a tojásokat, fokhagymát, borsot és ételízesítőt, majd pedig jól összekeverjük.
  3. Egy tiszta serpenyőbe tetszőleges méretűre formázzuk, majd pedig annyi olajat öntünk rá, hogy legalább félig érje a rösztit.
  4. Így tegyük oda sülni, és süssük aranybarnára.
  5. A hússal együtt tálaljuk egy kis salátával.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuBaba

Mióta szakács: 2012.01.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött rántott hús, túrós zsebes hús kirántva, töltelékes bundás hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2016-03-05 17:43

Ez volt a mai ebédünk. Őszintén szólva, inkább csak a neve miatt választottam, de miután kiderült, hogy elkészíteni sem bonyolult és mindenkinek nagyon ízlett, sokkal jobban, mint a sima rántott hús, így rögtön felkerült a kedvenceink listájára. Nagyon köszönöm a receptet.

1715
sertés rövidkaraj 50 dkg
bacon 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
finomliszt 1 bögre
tojás 3 db
zsemlemorzsa 2 bögre
napraforgó olaj 50 ml
burgonya 50 dkg
tojás 2 db
fokhagymapor 4 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
bors 0 ízlés szerint